Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 program, ami az idei tavaszból nem maradhat ki
program

5 program, ami az idei tavaszból nem maradhat ki

Vajon ki várja jobban a hideg, zord téli hónapok után a tavaszt? A gyerekek, akik újra önfeledten mókázhatnak a szabadban és végre kedvükre birtokba vehetik a játszótereket anélkül, hogy anyu és apu tiltaná a csúszós és vizes játékokat? Vagy a szülők, akik számolják a napokat addig, amíg a család többi tagja nem a latyakos cipővel szánkózik be az ajtón?

Hosszabbodnak a nappalok, a téli nagykabátokat lassan lecserélhetjük a tavaszi széldzsekikre és a szoba négy fala helyett végre kint a szabadban élvezhetjük a jó időt és a jobbnál jobb program lehetőségeket.

Öt kihagyhatatlan tavaszi programot hoztunk, ami szülőknek és gyerekeknek, de pároknak  is egyaránt remek időtöltést kínálhatnak.

1. PIKNIK A SZABADBAN

Szedjük össze kedvenc nasiainkat, szerezzünk be egy jó nagy pokrócot és irány a legközelebbi park. Kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják, hogy a fűben ücsörögve fogyaszthatják el az uzsonnájukat. A piknikezést egybe lehet kötni egy rövid túrázással vagy sétálással is. 

2. BARKÁCSOLÁS ÉS KERTRENDEZÉS

Ha családi házban élünk, érdemes körülnézni a ház körül. A kerítésfestést általában a gyerekek is élvezik. A madáretetőt nem csak télen érdemes szemmel tartani, tavasszal szebbnél szebb énekes madárkák térnek vissza, a mókusokról nem is beszélve. Levélgereblyézés, virágültetés, majd este grillezés és mályvacukor sütés – nincs is ennél jobb!

3. ÁLLATKERT

Ki ne szeretné az állatkertet? Ez az örök aduász. A gyerkőcök különféle állatokkal ismerkedhetnek meg, illetve már fiatal korban tudatosul bennünk az állat- és környezetvédelem. Egész napos programnak tökéletes választás.

program

4. ZENÉS PROGRAMOK, VÁROSI FESZTIVÁLOK

Érdemes nyitott szemmel járni, figyelni a plakátokat, illetve az eseménygyűjtő oldalakat. Tavasszal országszerte egyre több zenés programmal készülnek a szervezők.

5. KÉZMŰVESKEDÉS

Annak ellenére, hogy itt a jó idő, bizony tavasszal is beleszólhat az időjárás a tervekbe. Rossz idő esetén otthon, bent a lakásban is mulathat jól az ember.

Közeleg a húsvét, készítsetek nyuszifészket, kezdjetek hangolódni az ünnepre. Tojásfa és tavaszi ajtódísz készítése közösen vagy önállóan jó szórakozás a kicsik számára. És amíg a gyerekek lekötik magukat a színes alapanyagokkal, addig a szülők nyugodtan figyelhetik őket a kanapén pihenve.

program

Nézd meg ezt is!

Epres-áfonyás pite

Epres-áfonyás pite mascarpone krémmel

Az epres-áfonyás pite egy tökéletes nyári desszert, amely friss gyümölcsök zamatos ízével kápráztat el. Ez …