Főoldal / Házi Praktikák ! / 5+1 tipp a szakszerű porszívózáshoz

5+1 tipp a szakszerű porszívózáshoz

A porszívózás a legegyszerűbb takarítási fázisnak tűnik, pedig bőven van mit elrontani közben! Néhány jó tanács megfogadásával te is profi porszívózó mesterré válhatsz.

1. Ne csak egy irányt célozz meg!

Ha mindig csak ugyanabba az irányba húzod a porszívó fejét, akkor biztos, hogy nem sikerül az összes szennyeződést eltávolítanod.  Húzd oda, majd vissza a porszívót!

2. Portalaníts!

A szekrények letörlése komoly mennyiségű port kavarhat fel. Ezt a műveletet ajánlott még a porszívózás előtt elvégezni, hogy ne kelljen duplán dolgoznod.

3. Ne siess!

A porszívózást nem lehet néhány másodperc alatt lezavarni. Itt érvényesül az a mondás, hogy a jó munkához idő kell! A szoba minden részére térj ki, hogy a szívóerő mindenhol megfelelően tudjon érvényesülni.

4. Figyelj a porzsákra!

A legtöbben csak akkor ürítik ki a porzsákot, amikor az már színültig van. Ez egy nagy hiba! Amennyiben túlságosan tele van a zsák, rengeteg szennyeződés juthat vissza a levegőbe. A porzsákot érdemes már akkor kicserélni, kitisztítani, amikor megközelítőleg a háromnegyedéig ér a piszok.

5. Használd a tartozékokat!

A porszívóhoz általában különböző fejek, tartozékok járnak, amelyek nagy része az esetek többségében a doboz alján marad, ahelyett, hogy használná azokat valaki. Pedig ezek kifejezetten hasznosak lehetnek a kis rések, illetve a szőnyegek takarításához. 

+1. Illatosítsd a porszívót!

A készülék használata közben kiáramló levegő általában kellemetlen szagú. Ez azonban meggátolható, amennyiben beszerzel egy porszívó illatosítót. Ennek a használata kimondottan egyszerű, csak a porszívózás előtt bele kell helyezni az illatosítót a porzsákba. A betét megköti a kellemetlen szagokat, és üdítő illattal tölti meg az adott helyiséget, egészen a zsák cseréjéig. A tartós és friss illat elérhető porzsákos, cserélhető porzsákos és portartós készülékben is.

Nézd meg ezt is!

Baktériumok milliói a kezeken?

A kezeinken sokkal több baktérium és szennyeződés telepszik meg, mint ahogyan azt mi gondolnánk. Akár …