Főoldal / Házi Praktikák ! / Az öntet, amitől mindenki kedvet kap a saláta evéshez!

Az öntet, amitől mindenki kedvet kap a saláta evéshez!

A nyári napok jellemzői: kánikula, forróság, izzasztó hőség. Egy ilyen napon kevésbé kívánjuk meg a gőzölgő ételeket, ekkor kerül előtérbe a frissítő saláta, amit télen csak a főétel kíséretében tudtunk elképzelni. De mitől lesz igazán ízletes a fogyókúrázók kedvenc eledele?

Az biztos, hogy semmit nem szabad kispórolni. A szegényes saláta minden, csak nem finom. Éppen ezért pakoljuk meg a kedvenc feltétünkkel jó alaposan, ne csak néhány szemet, hanem jó nagy mennyiséget, had púposodjon az a tányér.

Ha már nem hiányzik semmi fontos hozzávaló, akkor jöhet rá a mindezt összefogó és megkoronázó öntet. Az öntet, ami ugyanúgy el is ronthatja és akár istenivé varázsolhatja az összeállított alapanyagot. Így jól gondoljuk meg, mivel öntjük nyakon az eddig ínycsiklandónak tűnő ételünket.

Vigyázzunk, hogy a jól hangzó fantázianevek(ezersziget, cézár) akár olyan ízvilágot, hozzávalót takarhatnak, amit nem igazán szívlelünk. De amivel nem hibázhatunk és a nyári melegben még frissítőbbé varázsolják az egészséges harapnivalót, azok az olyan semleges öntetek, mint: olívaolaj, balzsamecet, szőlőmagolaj, dióolaj.

Ezek remek kiegészítők, de lássunk egy igazán frissítő, nyári öntetet.

Ha valóban frissítő salátára vágyunk, akkor használjuk a citrusos gyümölcsök keverékét. Kapjunk elő citromot, narancsot és lime-ot és facsarjuk ki az üdítő leveket. Válasszunk ezekhez a szuper gyümölcsökhöz a kedvenc olajunk közül egyet, turbózzuk fel majonézzel, sóval, borssal és máris kész a kifogástalan nyári salátaöntet.

ö3
Próbáld ki és dobd fel a salátádat, alkoss egy elsőrendű, kímélő ételt a forró nyári napokra.

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …