Főoldal / Házi Praktikák ! / Elszürkült a függönyöd? Fehérítsd ki egyszerűen!

Elszürkült a függönyöd? Fehérítsd ki egyszerűen!

A megcsúnyult, szürke függönyök lehangolóvá teszik még a legjobban berendezett lakások belső tereit is. A folyamatos függönycsere azonban nem megoldás. Helyette inkább érdemes rátalálni az optimális mosási, frissítési módszerre.

Jól tudjuk, hogy a többnyire rendkívül drága fehérítők egy része, a szép ígéreteknél többre nem képesek. Próbálkozz addig, míg meg nem találod azt a függönyfehérítő adalékot, amely nem roncsolja a szöveteket, mégis hófehér ragyogást és tartós, kellemes illatot biztosít. Hidd el, ilyen is létezik!

De a hófehér függönyök elérése érdekében néhány házi praktikát is bevethetsz. Nézzük is, hogy milyen lehetőségeid vannak.

1. A jó öreg szódabikarbóna

A fehérítéshez nem kell feltétlenül előre beáztatni a textíliát. Csak adj a mosóporodhoz egy kis szódabikarbónát, és a gép elvégzi helyetted az összes munkát. A szódabikarbóna fertőtlenítő és fehérítő hatású, azonfelül még költséghatékony praktika is.

2. A vitamindús citromlé

Citromra nem csak neked, de még a függönyeidnek is szüksége lehet.

Ha az elővigyázatosság nem jött be és a por a szálak között már letelepedett, csak vedd elő a konyhaszekrényből a citromlét.

A függönyöket áztasd be langyos, citromos vízbe, fél órára. Minél több citromlét használsz, annál jobb lesz a végeredmény. Ezután egy rövid, kímélő programmal mosd át a függönyt.

3. Sós víz

A függönyfehérítést ismét a konyhában kell kezdeni…

Tíz liter vízhez adj egy kilogramm sót, majd ebbe áztasd be az elszürkült anyagot. Hagyd állni egész éjszaka a vízben, majd másnap mosd át.

A fehér függönyökért megéri dolgozni, hiszen általuk kellemesebb légkör teremthető a lakásban.

 Sok sikert a fehérítéshez!

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …