Főoldal / Házi Praktikák ! / Enélkül ne kezdj bele a takarításba!

Enélkül ne kezdj bele a takarításba!

Itt a tavasz, a felfrissülés időszaka. Vége a hideg télnek és beköszöntött végre a jó idő. Ilyenkor nem árt egy kis megújulás, ami a közérzetünket is felvidítja. Igaz nem a kedvenc elfoglaltságok közé tartozik a tavaszi nagytakarítás, de ahogy végeztünk a munkával, feledteti a kemény feladatot a gyönyörű látvány.

Vannak eszközök, amik nélkül nemcsak a tavaszi nagytakarításba, de egy átlagos hétvégi rendrakásba sem éri meg belekezdeni.

Amikor takarítószert vásárolunk érdemes minden helyiséghez a hozzá illőt venni. Külön a fürdőszobához, külön a konyhához és külön a szobához. Nem mindegy ugyanis, hogy inkább zsíroldó hatással rendelkező tisztítószert veszünk, vagy vízkőoldásra alkalmasat. Figyeljünk arra is, hogy milyen felületeken lehet alkalmazni, mennyi ideig, hogy ne okozzunk kárt a bútorainkban.

Ezek használatához azonban elmaradhatatlan a papírtörlő! Anélkül ugyanis, biztosan nem fogjuk tudni eltávolítani a takarítószereket és egy pillanat alatt kudarcba fulladhat a takarítás.

Lehet egyszerre nagy költségnek tűnik ennyi mindent megvenni, de utána fokozatosan fogynak ki a tisztítószerek, így nem egyszerre kell legközelebb őket megvásárolni.

Minden helyiséghez szükségünk lesz a papírtörlő használatára, hiszen csak annak segítségével tudjuk por és szösz mentesre törölni bútorainkat portalanításkor, a tükröt és ablakot fényesíteni vagy épp a csempe vízkőtelenítése után, csillogóvá varázsolni a területeket. A papírtörlő eldobható, így akár megfelelő tisztítószerrel átitatva a mellékhelyiség is szépen áttakarítható és a baktériumok azonnal a szemétbe kerülnek, nem pedig a lakás más részeire, az újbóli használat által. Megéri nagyobb kiszerelésben vásárolni, ugyanis a takarítás mellet a főzésnél is nagy szükségünk lehet rá, akár a zsiradék felitatásához, akár a húsok vagy halak szárazzá törléséhez vagy épp a teflon kitakarításához használat után.

Választhatunk több réteg és több kiszerelés közül, attól függően mihez szeretnénk pontosan használni.

Minden lakás elengedhetetlen kelléke, hiszen az összes házimunka megkönnyíthető a használatával.

nicky 3

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …