Főoldal / Ápoltság / Ezért ne mosogass kézzel!

Ezért ne mosogass kézzel!

Mennyivel egyszerűbb, ha étkezés után a piszkos edényeket csak bedobjuk a mosogatógépbe, nem pedig teli hassal kell neki kezdenünk a mosogató előtti gürcölésnek, hogy a konyha tiszta legyen és ne száradjon az edényekre a maradék.

Azonban nemcsak kényelmi szempontjai vannak a mosogatógép használatának. Ugyanazt az edénymennyiséget mosogatógéppel, csaknem ötször kevesebb víz használatával tudjuk tisztábbá tenni, amivel nemcsak a pénztárcánknak kedvezünk, de a környezetvédelmet is támogatjuk vele. Persze jogos a kérdés, hogy a mosogatógép viszont árammal működik. Természetesen már a vásárláskor oda kell figyelnünk arra, hogy minél kedvezőbb energiabesorolású gépet vegyünk, így a fogyasztott áramköltség és vízköltség összege még mindig kevesebbre jön ki, mint a kézi mosogatáskor elhasznált vízmennyiség.

A vízmegtakarítás mellett, időt is spórolunk, ami a mai rohanó világban nagy kincsnek számít. Mennyivel egyszerűbb, mikor vendégek fogadása után, késő este, csak elég elindítani egy háztartási eszközt, mint neki állni mosogatni. Illetve az edényeket már akkor el is tudjuk mosogatni, amikor a vendégek még ott vannak.

A spórolások mellett nem árt megemlíteni a hatékonyságot is. A mosogatógép minimum 60°C-on mosogat, amibe a legtöbbünk valljuk be, nem szívesen teszi be a kezét. A tisztítási fázis hosszabb, mint az az idő, amit mi a szivaccsal való dörzsöléssel töltünk. A magas hőfok miatt a baktériumok teljesen megsemmisülnek az edényeken, a lemoshatatlannak hitt koszok egy-két alkalom után pedig eltűnnek.

Hatékonyabb, időt és pénzt spórolunk vele és még a kezünk sem szárad ki a mosogatószer és víz áztatása miatt. Igaz a kezdeti költség nagy, de megéri összegyűjteni rá, hiszen hamar visszahozza az árát.

 ŐDJ A MOSOGTAÓGÉPED

Nézd meg ezt is!

Titkos praktikák a gyors takarításhoz!

Ugye te is folyton azon töröd magad, hogy a lehető legjobban használd ki a rendelkezésre …