Főoldal / Házi Praktikák ! / Itt a legfinomabb vegán sütemény
sütemény

Itt a legfinomabb vegán sütemény

A vegánság, azaz az állati eredetű alapanyagok teljes mellőzése egyre több emberhez jut el. Önként vagy egészségügyi okokból, egyre többen favorizálják ezt az étrendet.

A veganizmus nem csak az étkezésben, hanem a szórakozásban, a ruházkodásban és a higiéniai termékek választásában is megnyilvánul.
A vegánok nem fogyasztanak húst, tojást, tejterméket és mézet, továbbá nem vásárolnak bőrből, gyapjúból, szőrméből vagy selyemből készült termékeket, ugyanakkor nem járnak cirkuszba és állatkertbe sem. Egyszerűen fogalmazva, a vegánok megpróbálnak minden tőlük telhetőt megtenni az állatok kizsákmányolása és kihasználása ellen.

Mit eszik a vegán?

A fent említetteken kívül mindent és bármit!

sütemény

Nem véletlenül várják a vegánok a jó időt. A ropogós, friss zöldségekből és gyümölcsökből számtalan fenséges falat készíthető.

Most mi egy roppant ízletes vegán sütemény receptjét szeretnénk bemutatni, amely nemcsak finom, de nagyon egyszerű az elkészítése is.
Ha van vegán ismerősöd, netalán te vagy az, esetleg csak szimplán kíváncsi vagy és a családodnak készítenéd el, tarts velünk!

Céklás-cseresznyés morzsa süti 

Hozzávalók (6 személynek):

A morzsához:

  • 200 g tönköly fehérliszt
  • 120 g nádcukor vagy ennek megfelelő édesítő
  • 120 g sótlan hideg vegán vaj
  • 100 g blansírozott mandula

A töltelékhez:

  • 200 g cékla
  • 180 g magozott cseresznye
  • 3 ek agavé szirup
  • késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Közben készítsük el a morzsatésztát. A mandulát daráljuk szemcsésre. Egy nagy edénybe tegyük bele a lisztet, cukrot, vajat és az apróra darált mandulát, majd dolgozzuk össze.

Egy tepsibe terítsük ki a tésztát és kb. 15 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz. Utána egy villa segítségével törjük össze.

A céklát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd kb. 20 percig fedő alatt pároljuk .

Miután a cékla elkészült, a magozott cseresznyével, a szerecsendióval és az agavé sziruppal együtt tegyük egy turmixgépbe, majd jól dolgozzuk össze őket.

Fogjunk egy sütőformát és vajazzuk ki. Ezek után tegyük bele a morzsát és jól nyomkodjuk bele, hogy egy masszív alapot kapjunk. Tegyük rá a tölteléket és 30 percig sütőben süssük.

sütemény

Sok sikert kívánunk a sütemény elkészítéséhez!

Nézd meg ezt is!

Krónikus fáradtság.

Miért vagyok mindig fáradt? Íme 7 gyakori ok.

Ha állandóan fáradtnak érzed magad, az azt jelentheti, hogy a tested próbál mondani valamit. Bár …