Főoldal / Ápoltság / Mozgasd meg magad, otthon!

Mozgasd meg magad, otthon!

Amikor megérkezik a tél, vele együtt pedig a hó és a csípős hideg, akkor kétszer is meggondoljuk, hogy kimenjünk-e a szabadba sportolni. Ilyenkor nem nehéz lebeszélni magunkat erről a merész vállalkozásról. Akkor viszont ott a dilemma, hogy mi lesz velünk tavaszig? Jönnek a plusz kilók? És hogyan gondoskodjunk a napi mozgás szükségletről, ami hozzátartozik az egészség megőrzéséhez?

Semmi gond! Vannak remek megoldások, amivel otthon is jól át tudod mozgatni magadat a téli napokon.

Emeletes házban laksz? Nincs lift? Ez most kapóra jön! Ha mégis van, akkor pedig felejtsd el egy kis időre. A lépcsőzés az egyik legjobb módja a popsi formálásnak. Ha nincs a házban lépcső, akkor használhatsz step padot, de igazából bármilyen alkalmatosság megfelel, amire fel és le tudsz lépkedni.

A nők számára fontos, hogy szép és formás karjaik legyenek. Ehhez nagyon jó gyakorlat a hátsó fekvőtámasz. Ülj le a padlóra úgy, hogy a lábaid legyenek majdnem talpon. Támaszd meg magad mögött a karjaidat, kicsit keskenyebben, mint a matrac szélei. Az ujjaid a popsid felé nézzenek. Úgy, hogy a könyököd ne menjen ki oldalra, engedd magad lassan szinte teljesen a talajig, majd vissza. A hátad mindeközben maradjon egyenes.

Ha formás combokat szeretnél, végezz guggolásokat. Helyezkedj el vállszélességű terpeszben. Hajlítsd be enyhén a térdeidet. A karjaidat nyújtva kulcsold mellmagasságban. Billentsd magad alá a popsidat, és a hátadat egyenesen megtartva ülj le egy képzeletbeli székre, úgy, hogy a combjaid párhuzamosak legyenek a talajjal. Lassan végezd el 50-szer a gyakorlatot. Figyelj arra, hogy erőből dolgozz, ne pedig lendületből!

A testmozgás nagyon fontos szerepet tölt be a méregtelenítésben, hiszen az izzadáson keresztül történik a méreganyagok eltávozása. Ezt a folyamatot teljes mértékben megakadályozni nem szabad, azonban a tisztálkodás és testápolás részeként gondoskodnunk kell az optimális izzadásgátlásról.

Ez annyit jelent, hogy szem előtt tartjuk az egészségügyi tényezőket is, azaz olyan deókat válasszunk, ami nem tartalmaz alumíniumsót, tartósítószereket és ezzel nem tömítődnek el a pórusok. A Dermaflora 0%-os illatmentes dezodorai biztosítják ezeket a feltételeket. Engedik, hogy a bőröd lélegezzen. Bőrbarát hatóanyagok felhasználásával készült, ezért nem okoznak irritációt sem. Ha te is azon vagy, hogy a lehető legkevesebb káros anyaggal érintkezzen a szervezeted, akkor mindenképp részesítsd előnyben ezeket a termékeket!

1

Nézd meg ezt is!

A te kezed is folyton száraz?

Ha másból sem áll az életed, mint az állandó takarítás, akkor valószínűleg észrevetted már, hogy …