Főoldal / Csináld magad / Terítési fortélyok, amiktől feléled az asztal!

Terítési fortélyok, amiktől feléled az asztal!

Egy asztalra nem elég csupán finom ételt rakni, ha mindenkit le akarunk nyűgözni. Igaz, az ízekkel sok embert le tudsz venni a lábáról, de egy esztétikus terítékkel még inkább garantált lesz a siker.

Ha igazán egyedi és kreatív asztali látványt szeretnél elérni, akkor most jól figyelj, mert mutatunk néhány fantasztikus ötletet. Lepd meg a vendégeidet és öltöztesd fel az asztalt! A szalvétával és néhány kiegészítővel színt vihetsz az asztalra és élettel töltheted meg az étkezőt, még mielőtt helyet foglalnának a vendégeid.

De nem kell vendégsereg ahhoz, hogy új terítékkel díszítsd fel az asztalt, hiszen ott a család, akik szintén örülni fognak egy kis újdonságnak. Meríts ötletet a következő képek által:

Virágokat mindenhova! A poharak és tányérok mellé, de még a szalvétába is belebújtathatsz egy-egy virágot, hogy színes és élettel teli legyen az asztal.

teríték 1

Gyertyák nyáron is! Ne csak télen, hanem is nyáron is bátran díszítheted az asztalt gyertyákkal, hiszen villámgyorsan hangulatossá varázsolja az asztalt!

teríték 4

Szalag az evőeszközök köré! Egy teljesen egyszerű terítéket is feldob, ha csak egy szép szalaggal átkötöd az evőeszközöket.

teríték 2

Hajtogass szalvétát! A szalvétákból annyi mindent készíthetsz, hogy kár lenne csak a megszokott módon a tányér mellé tenni. Inkább engedd el a fantáziád és hajtogass!

szalvéta 3

Szalvétába bújtatott virág! Ötvözd a két ötletet és rejts virágot az összehajtogatott szalvéta közé. A tányérok így még szebben mutatnak.

szalvéta 2

Meglepetés az asztalon! A szalvétába akár egy kis meglepetést is csomagolhatsz. Legyen az egy süti vagy valami más apróság, biztos, hogy mindenki értékelni fogja, hogy meglepetés várta a tányéron!

szalvéta 4

 

nicky posztnak

Nézd meg ezt is!

birsalmasajt

Birsalmasajt – az ínyencek édenkertje

A membrillo (más néven birsalmapüré vagy birsalmasajt) sűrű, édes zselé, amit birsalmából készítenek. Mivel a …