Főoldal / Ápoltság / Természetes izzadásgátlók, káros összetevők helyett!

Természetes izzadásgátlók, káros összetevők helyett!

Biztos ti is sokat hallottatok róla, hogy milyen ártalmas anyagokat tartalmaznak a különféle izzadásgátlók. Nyilván az lenne a legideálisabb, ha elhagyhatnánk ezek használatát, de a kellemetlen szagok azzal a mozdulattal visszatérnének.

A nyári melegben pedig még fokozottabb az izzadás, ezért nézzünk néhány alternatívát, ami káros anyagok nélkül segíti az izzadásgátlást.

Szódabikarbóna

Ez egy csodaszer, rengeteg mindenre használhatjuk a háztartásban, de talán arra eddig nem gondoltatok, hogy az izzadásgátlásban is hatásos. Megöli a baktériumokat és remekül felszívja a nedvességet. Egy próbát megér!

Ecet

A testszagot okozó baktériumok szaporodását hatékonyan meggátolja. Igaz az illatát nem lehet összehasonlítani a különféle kozmetikumokkal, de mentségére legyen, hogy a fanyar illata mellett, természetesen védi a testet.

Citrom

A citrom leve savas pH-értéket eredményez a bőrre csepegtetve, ami nem kedvez a baktériumok szaporodásának, így remek megoldás a testszag kialakulása ellen.

Hársfatea

Ez a tea nemcsak külsőleg, de belsőleg is szuper ellenszere az izzadásnak és az azzal járó kellemetlen testszagnak. Minden nap egy pohár hársfatea és máris segítettél szervezetednek a salakanyag kiválasztásban.

Dermaflora

Ha nem bízol a fenti házi praktikák hatékonyságában, akkor egy biztosabb tippet szeretnénk ajánlani. A Dermaflora ugyanis egy teljesen natúr izzadásgátlóval frissítette termékpalettáját. A természetes hatóanyagoknak köszönhetően, káros anyagok nélkül védi a szervezetedet az izzadástól, ráadásul mindezt 24 órán keresztül. Aluminiumsó és tartósítószermentes, nem  tömíti el a pórusokat, engedi a bőrt lélegezni. Mindemellett kellemes az illata, nem ragad és nem hagy foltot.

Ha számodra is fontos a természetesség és hogy minél kevesebb káros anyaggal érintkezzen a bőröd, akkor próbáld ki a fenti megoldások egyikét. Válts természetes izzadásgátlásra!

 

Nézd meg ezt is!

Őszibarack mousse torta

Őszibarackos mousse torta

Szeretnél valami különlegeset alkotni a konyhában, ami nem csak ízletes, de látványos is? Az őszibarack …