Főoldal / Házi Praktikák ! / Varázsold újjá a szőnyeget nulla forintból!

Varázsold újjá a szőnyeget nulla forintból!

Sajnos bármennyire is vigyázunk a tisztaságra, a szőnyegek a rendszeres takarítás mellett is sokat veszítenek ragyogásukból, hiszen a por alattomos módon megtelepszik rajtuk, amin a porszívózás nem mindig segít.

Ilyenkor muszáj egy alapos tisztítást végeznünk, hogy még a makacsan lerakódott portól is megszabaduljunk. Ehhez nem kell drága tisztítószereket vásárolni, hiszen egy praktikus háziasszony erre is tudja a megoldást. De ha eddig nem hallottál róla, akkor most eláruljuk, hogy milyen házi praktikával élesztheted ujjá a szőnyegedet.

Két dolog kell csak hozzá: szódabikarbóna és ecet! Ez a két szer szinte mindennel csodát tesz!

Hozzuk felszínre a mélyebb szennyeződéseket!

A drága porok helyett, a szódabikarbóna lesz ebben segítségedre! Ha azt is szeretnéd, hogy illatozzon a szőnyeg, akkor keverj a szódabikarbónához egy kis szárított levendulát és szórd a keveréket egyenletesen a szőnyegre! Legalább egy órán át hagyd hatni! Ezalatt magába szívja a mélyén lapuló, több hónapja megbújó szennyeződéseket és kellemetlen szagokat. Ezután már csak fel kell porszívóznod és máris makulátlanul tiszta szőnyeget kapsz!

Cleaning lady vacuuming a soft white carpet in living room.

Élénkítsük fel a színeket!

Ha azt szeretnéd, hogy a szőnyeged visszanyerje eredeti színét, akkor vedd elő az ecetet és 1-3 arányban keverd össze vízzel. A porszívózás után, vedd elő a keveréket és alaposan dörzsöld át vele a szőnyeget! Látványos változáson fog keresztül menni a szőnyeged, mintha csak új lenne: gyönyörű, élénk, friss színeket kapsz!

por2

 

 

 

 

 

 

Tipp: ha kinyitod az ablakot, akkor az ecet erős illata gyorsan elillan majd!

Ez a praktika semmibe sem kerül, mégis egy új szőnyeget kapsz érte! Megéri, nemde?!

Nézd meg ezt is!

Nagytakarítás

Nyári nagytakarítás – Több idő magadra, kevesebb házimunkára!

A nyári hónapokban mindenki szeretné kiélvezni a napfényt és a szabadtéri tevékenységeket. Azonban ott a …