Főoldal / Sütés-főzés / A titok, amitől még istenibb lesz a rakott palacsinta

A titok, amitől még istenibb lesz a rakott palacsinta

Olyan emberrel még nem találkoztam, aki ne szerette volna a palacsintát. Biztos nálatok is minden családtagnak megvan a maga kedvence, de ha szeretnéd kicsit feldobni ezt a desszertet, akkor készítsd el a rakott variációt. Mivel palacsinta sütés közben mindig megjelennek a tolvaj kezek, ezért nagyon kell ügyelned, hogy maradjon elég palacsinta a szép, magas tortaforma építéséhez.

Nem kell variálni, nyugodtan maradj meg a jól bevált palacsinta-tészta receptednél, de egy valamire ügyelj! Most pedig következik a titok, amitől még finomabb, krémesebb és ízletesebb lesz a rakott palacsintád.

A TITOK:

Minden palacsintának csak az egyik felét süsd meg! Nem kell kétségbe esni, hiszen ha az egyik oldalát megsütöd, akkor már nem marad nyers a tészta, viszont nem szárad ki mindkét fele, így sokkal puhább és krémesebb lesz a tészta állaga. Ha még nem próbáltad ezt a módszert, akkor legközelebb mindenképp teszteld le. Akár a hagyományos palacsinta készítésénél is alkalmazhatod. Hidd el, egészen más lesz az ízhatás.

pali

Ha a fentieknek megfelelően kisütötted a palacsintákat(nagyjából 15-20 darab, vastagságtól függően), akkor kezdd el összerakni a tortát.

Fontos, hogy a sült oldala legyen lefelé, vagyis a sületlen oldalára kerül a baracklekvár és a dió(akkor lesz a legfinomabb, ha nem sajnálod a hozzávalókat). Rétegezd így(néhány palacsinta közé kakaót is tehetsz), amég el nem fogy, de az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé helyezd rá. Mindezt koronázd meg egy csokoládés öntettel, melyhez olvassz fel 6 dkg étcsokit és egy kanál vajjal elkeverve csorgasd a palacsinták tetejére. Szépen oszlasd el, hogy mindenhová egyenletesen jusson, majd szórd meg apró diódarabokkal a tetejét. Várd meg, hogy megdermedjen és máris kóstolhatja a család a mennyei desszertet.

Nézd meg ezt is!

Epres tiramisu

Fenséges nyári desszert: Az epres tiramisu

Az epres tiramisu egy kifinomult és ízletes változata a hagyományos olasz desszertnek, amelyet a klasszikus …