Főoldal / Sütés-főzés / Amivel minden férfit leveszel a lábáról- KÁVÉS TORTA!

Amivel minden férfit leveszel a lábáról- KÁVÉS TORTA!

A férfiak általában kevésbé édesszájúak, mint mi nők, de azért náluk is akad néhány kedvenc, aminek ők se szívesen mondanak nemet. Tapasztalataink szerint az egyik ilyen sütemény a tiramisu, ugyanis 10-ből 8 férfi ezt a süteményt említette, amikor megkérdeztük, hogy melyik édesség a kedvencük.

Így ha tortával szeretnél kedveskedni egy férfinak, akkor válassz olyan receptet, ami a kávés ízvilágot idézi elő. Következő receptünk pont ilyet:

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához:

Piskóta:

5 tojás

12 dkg cukor

20 dkg liszt

5 evőkanál olaj

5 evőkanál víz

Csokoládés krém:

5 dl habtejszín

50 dkg étcsokoládé

3 evőkanál kakaópor

20 dkg vaj

Kávés hab:

8 dl habtejszín

8 kávéskanál instant kávé

10 dkg porcukor

2 zacskó zselatin fix

Díszítéshez:

kakaópor

ELKÉSZÍTÉS:

Mivel a csokoládés krémnek hűlnie kell, ezért azt készítjük el először.

A tejszínt felforrósítjuk(ne forrjon!), majd a tűzről levéve beletörjük a csokit és kézi habverővel simára keverjük. Közben beletesszük a vajat és a kakaót is és néhány perc kevergetés után kész is lesz a sűrű, fényes krémünk. Ezután mehet a hűtőbe, de 10 percenként kavargassuk meg és ha kellőképpen besűrűsödött, akkor vegyük ki! A lényeg, hogy kenhető állagú legyen!

Jöhet a tészta! Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

A tortaforma aljára vágjunk ki egy sütőpapír korongot, aminek a segítségével majd könnyen ki tudjuk szedni a tésztánkat a formából!

Az egész tojásokat a cukorral együtt keverjük nagyon habosra, ami legalább 10 perc folyamatos keverés habverővel. Ezután belecsurgatjuk az olajat és a vizet, majd mehet bele a liszt is, de azt már habverő nélkül, óvatosan keverjük bele! A kész masszát a tortaformába töltjük és 10-12 percig sütjük. Ha kivettük, tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a sütőpapírt az aljáról és vágjuk kétfelé a piskótalapot!

Rakjuk össze a tortánkat!

Az alsó piskótalapot tegyük vissza a tortaformába, majd tegyük rá a csokoládés krémet, azután mehet rá a piskóta másik fele! Ha még nem elég szilárd a krém, akkor tegyük vissza a hűtőbe, amég elkészítjük a kávés réteget!

Verjük lágy habbá a tejszínt, közben a két csomag zselatin fixet is keverjük hozzá, majd a porcukorral elkevert kávét. Ha kész, akkor mehet rá a piskótára, aztán tegyük  vissza 2-3 órára a hűtőbe!

Mielőtt felszeletelnénk, szitáljunk a tetejére még egy kis kakaóport és máris vághatjuk a kóstolót! 😉

t

 

Nézd meg ezt is!

Málnás jégkrém

Frissítő nyári élvezet: Kókuszos málnás jégkrém

Azok számára, akik imádják a könnyű, frissítő desszerteket a forró nyári napokon, a kókuszos málnás …