Főoldal / Házi Praktikák ! / Öt rovar, amelyektől tartanod kell ősszel

Öt rovar, amelyektől tartanod kell ősszel

A hűvösebb napokon nem csak az emberek töltenek egyre több időt a lakások belső tereiben, a különféle rovarok is itt próbálnak megbújni, túlvészelni a hidegebb napokat. Ez bár a bogaraknak jó megoldás, nem sok házigazda fogadja őket jó szívvel és kitörő örömmel. Cikkünkből most megtudhatod, hogy melyek azok a rovarok, amelyek megjelenésétől az őszi hónapokban tartanod kell.

1. Csótány

A csótányinvázió kiborító jelenség. A kifejezetten undorító rovarok megjelenése főként akkor várható, ha vízvezetéket, esetleg szennyvizet bolygatnak meg valahol. Kevés ételmaradék máris tökéletes táptalaj a számukra. A csótányok kifejezetten ellenállóak, nehéz megszabadulni tőlük.

2. Harlekin katicabogár

Az utóbbi években tömegesen megjelenő bogarak tömegesen ömlenek be a nyílászárókon. Rossz szagú váladékot bocsátanak ki, amelyre egyre többen allergiások. A kis bogarak adott esetben még meg is harapják az embert.

3. Poloska

A leggyakrabban a hazánkban őshonos szürkésbarna színű bencepoloskával és a zöld vándorpoloskával találkozhatunk. Utóbbi a mezőgazdaságban okoz jelentős károkat. A poloskákról tudni érdemes, hogy a váladéka a harlekin katicabogáréhoz hasonlóan kellemetlen szagú, illetve még mérgező is.

4. Légy

A szárnyas bogarak bár nyáron is sok kellemetlenséget okoznak, ősszel is szívesen bosszantják az embereket. Azért repülnek be a lakásokba, mivel át szeretnék vészelni a hűvös évszakokat is. A legyek rendkívül könnyen elpusztíthatóak.

5. Tetű

Az élősködő nem a hideg ellen menekül a lakásunkba, mégis sokszor az őszi hónapokban, az iskola, óvoda kezdetével költözik be az emberek otthonába, hajkoronájába. A tetű sokszor az oktatási intézményekben terjed, ahol a gyerekek sokszor kerülnek közel egymáshoz. A tetű nem tud ugrani vagy repülni, csak mászni, így közvetlen érintkezéssel terjed. Irtása a jól kifejlesztett hajszeszeknek köszönhetően már egyszerű és gyors.

Nézd meg ezt is!

Arcápolás

5 étel, ami csodát művel a bőröddel

Az egészséges étkezésnek számtalan előnye van, ezek közül pedig az egyik legkiemelkedőbb az, hogy hatással …