Főoldal / Ápoltság / Érdes, száraz a kezed? Ápold egyszerűen és gyorsan!

Érdes, száraz a kezed? Ápold egyszerűen és gyorsan!

A kézszárazság az őszi időszak gyakori velejárója. Ez mindamellett, hogy nem esztétikus látvány, gyakran egyéb olyan kellemetlen tüneteket is okoz, mint a viszketés, a repedezés, a hámlás.

Mi okozhatja a bőr szárazságát?

A genetikai hajlam mellett számos környezeti tényező okozhatja a kezek fokozott száradását. Hideg időben főleg a száraz levegőt és a szelet okoljuk miatta, de olyan hétköznapi dolgok is rontják a helyzetet, mint a mosogatás vagy a nem megfelelő szappannal történő kézmosás. A legtöbb vegyszer és tisztítószer eltávolítja az egészséges és szükséges, zsírréteget, lebontja bőrünk lipidrétegét, ezzel pedig nyílt utat ad a kézszárazság kialakulásának. Azok esetében, akik a munkahelyükön is erősen igénybeveszik kezeiket, még nagyobb az akár ekcémás kézszárazság kialakulásának esélye.

Hogyan előzhetjük meg a bőr kiszáradását?

Ügyeljünk arra, hogy kezünk vegyszerekkel, mosogatószerrel minél kevesebbet érintkezzen. A legjobb, ha mosogatásnál, egyéb háztartási munkálatoknál gumikesztyűt húzunk, így elkerülhetjük a kezeink további repedezését. Nélkülözhetetlen emellett, hogy kézmosáskor is olyan szappant használjunk, amely amellett, hogy megfelelően tisztít, ápol is.

De a legfontosabb, amire figyelnünk kell, a folyamatos hidratálás! Mindenképp olyan kézkrémet válasszunk, amelynek összetevői regenerálják a bőrt, hiszen, ha nagyon kiszárad veszít ellenálló képességéből, és rendkívül érzékennyé válik. Legjobb, ha naponta többször és rendszeresen használunk gazdag összetételű, mélyen hidratáló kézkrémet.

Mit tegyünk, ha erősen igénybevett a bőrünk?

Nos, ebben az esetben mindenképp egy olyan gyors és hatásos módszert kell segítségül hívnunk, mint a gyorsan felszívódó krémek, melyek az erős igénybevételű kezekre lettek kifejlesztve. Fontos, hogy a krém tartalmazzon kamillát, ami gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, valamint glicerint is, ami nagyon jól hidratálja a bőrt. A gyorsan felszívódó krémekből kis mennyiség is elég, továbbá nem hagynak maguk után zsíros érzést, nem ragadnak.

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …