Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 hatékony trükk vízkő ellen

5 hatékony trükk vízkő ellen

A háztartás talán legmakacsabb szennyeződése, amivel a háziasszonyoknak nap, mint nap harcba kell szállniuk, az a vízkő. Mind esztétikailag, mind egészségügyileg zavaró szennyeződésről van szó, amitől mindenki szeretne megszabadulni egy életre. Mutatunk néhány tippet amelyekkel sikerrel szüntetheted meg a vízkövet.

  • A jó öreg szódabikarbóna

A szódabikarbóna egy multifunkciós kis csoda, hiszen a gyomorpanaszoktól kezdve a vízkő eltávolításáig mindenre jó.

  • A legnépszerűbb filléres varázsszer: az ecet

Az ecet a vízkő eltávolítás egyik legelterjedtebb módja. A szer nem csak oldja a vízkövet, de a baktériumok 90%-át is megszünteti. A vékony rétegben lerakódott vízkövet könnyen eltünteti, de a makacsabb réteggel azért meggyűlik a baja. Az apróbb helyeken letelepedő szennyeződéseket csak hosszas áztatást követő súrolás után képes feloldani.

  • Egy ízletes segítség: a grapefruit

Elsőre talán furcsán hangzik, de hatékony súrolószert készíthetünk, ha a félbevágott gyümölcsöt sóval meghintjük. A csaptelepek, kisebb felületek, vagy a csempe tisztítására is egyaránt alkalmas, segítségével megszüntethetjük a vízkő ellen folytatott ádáz küzdelmünket. Nem utolsó sorban pedig rendkívül kellemes illata van.

  • Finom és hatásos: a kóla

Furcsa, de nagyon hatékony tisztítószer a kóla. Kipróbáltam, működik. A benne található foszfor- és citromsav nem csak feloldja a vízkövet, de leszámol a baktériumokkal is. Teszteld le bátran! Locsold be a kagylót, hagyd állni, majd egyszerűen csak öblítsd le!

  • Vízkőoldószerek

Egyes vízkőoldószerek nagyon hamar kiváltják hatásukat, és a legmakacsabb szennyeződésekkel szemben is csatát nyernek. Fontos, hogy olyan hatékony szer mellett döntsünk, amely néhány percnyi hatóidő kivárása után tökéletesen képes eltávolítani a vízkövet, és gyönyörűen csillogóvá varázsolja az érintett területeket.

Nézd meg ezt is!

Ezeket az anyagokat ne próbáld kivasalni!

Egyes textíliákat nem tanácsos a hagyományos módon kivasalani, ugyanis a forró vasalótalp tönkreteheti vagy károsíthatja …