Főoldal / Életmód / Januári életmódváltás – van 5 tippünk!

Januári életmódváltás – van 5 tippünk!

A karácsonyi eszem-iszom és lustálkodás után sokan megfogadják, hogy a következő évben bizony minden más lesz. Ezek jellemzően csak teljesítetlen fogadalmak maradnak, hiszen amint ismét beindul a munka, a pörgés, feledésbe is merül az ígéret.

Van öt tippünk, amelyeket könnyedén beépíthetsz a mindennapjaidba, így az újévi életmódváltásodat sikeressé teheted!

1. Több folyadék

Ha valamit szeretnél tenni az egészséged érdekében, mindenképp fogyassz több folyadékot! Testsúly és aktivitás függvényében minimum 2-3 liter vizet igyál meg naponta. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel javítja az anyagcserét, a memóriát, energikusabbá tesz, tulajdonképpen egyfajta mindennapos méregtelenítésként is fel lehet fogni.

2. Átmozgató edzés

Heti két óra testmozgásra mindenképp szükséged van, ha jól szeretnéd érezni magad a bőrödben. Akár négyszer fél órát, akár kétszer egy órát tudsz beiktatni a heti tervedbe, már megtetted a szükséges minimumot azért, hogy jobb legyen a közérzeted és egészségesebb legyél.

3. Rendszeres étkezés

A legtöbbeknél a napi háromszori táplálkozás a jellemző, pedig ennél jóval egészségesebb, ha napi négy-öt étkezésre térsz át. A szervezeted jobban preferálja, ha többször eszel keveset, mintha csak kétszer-háromszor étkezel, viszont jóval többet.

4. Vitaminpótlás

Figyelj arra, hogy megfelelő mennyiségű vitamint juttass be a szervezetedbe. A legjobb, ha a plusz tápanyagokat a táplálékodba építed be, és nem a boltból vásárolt vitamintablettákkal biztosítod ezt.

5. Nagyobb higiénia

Az egészséges életmódnak szerves alkotóeleme a higiénia. A rendszeres kézfertőtlenítésre, a tiszta otthonra és a helyes kézmosásra mindenképp fordíts elegendő figyelmet.

Tartsd be tippjeink közül legalább az egyiket, és akkor már tettél is valamit az egészségesebb életvitel érdekében!

Nézd meg ezt is!

Arcápolás

5 étel, ami csodát művel a bőröddel

Az egészséges étkezésnek számtalan előnye van, ezek közül pedig az egyik legkiemelkedőbb az, hogy hatással …