Főoldal / Házi Praktikák ! / Minden cipő feltöri a lábad? Nem a sebtapasz az egyetlen megoldás!

Minden cipő feltöri a lábad? Nem a sebtapasz az egyetlen megoldás!

Órákon keresztül járkálsz a boltokban, hogy megtaláld álmaid cipőjét. Majd, amikor végre sikerült rábukkannod, felpróbálod, és bár drágának találod, megvásárolod. Másnap elindulsz benne a munkába, de mire beérsz, vízhólyagokkal van tele a lábad, fájdalmaid vannak és a kedvenc cipő egyszerre az utálatod tárgyává válik. Ismerős a helyzet?

Ne dobd félre a problémás, ámbár gyönyörű lábbeliket, inkább tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a legközelebbi alkalommal már kényelmesek legyenek. Ehhez van néhány jó ötletünk!

Gőzölés

A bőrcipők a melegnek és a párának köszönhetően idővel tágulnak. Ez a folyamat előrehozható és felgyorsítható, ha felforralsz egy kis vizet, majd a cipőt a forró gőz fölé tartod, egészen addig, míg nedves tapintású nem lesz. Ezután vedd fel a zoknis lábadra és járkálj benne 10-15 percet a lakásban.

Hidratáló krém

A testápoló nem csak az emberi bőrt puhítja meg, hanem az állatit is. Ha vettél egy jó minőségű bőrcipőt, csak nyugodtan ápolgasd, hidratáld, ugyanúgy megpuhul, mint a saját bőröd. Nincs szükség nagy mennyiségű kencére, a vékony réteg is hatásos lehet. Egy-két alkalom után már jelentős változást tapasztalhatsz.

cipő

Tejes kezelés

Vitatott a hatékonysága a tejes praktikának, de érdemes kipróbálni, hiszen ezzel semmit nem veszíthetsz. Egy vattát vagy egy rongyot nedvesítsd be tejjel, majd töröld át vele a cipőt.

Fagyasztás

Tölts meg egy zacskót vízzel, majd helyezd bele a cipőbe, úgy, hogy a lehető legtöbb felületen érje a cipő belsejét. Ezután rakd be egy éjszakára a fagyasztóba. Reggelre egy jóval kényelmesebb cipőt fogsz kivenni a mélyhűtőből.

cipő

Ha nem csak kényelmes, hanem illatos cipőkre vágysz, olvasd el korábbi cikkünket is!

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …