Főoldal / Ápoltság / Szárazak, repedezettek a sarkaid? Van megoldás!
sarok

Szárazak, repedezettek a sarkaid? Van megoldás!

A forró napokon a legkényelmesebb szandálban járkálni, viszont sokan még ekkor is inkább a csukott cipőt választják. Ennek a legfőbb oka, hogy szégyellik a lábukat, hiszen a repedezett sarok nem igazán trendi.

Dobd le a vastag cipőket, szabadulj meg a gátlásaidtól és a száraz, repedezett sarkaidtól. Íme, néhány hasznos tipp, hogy ez ne csak álom legyen többé, hanem a valóság.

Citromlé

A citromlé nem csak a szervezetedet láthatja el vitaminokkal, de még a lábadnak is jót tesz. Áztasd a sarkad frissen facsart citromlébe, megközelítőleg 15 percig. Ha a repedések mélyek, kezdetben gyengébb fájdalmakat érezhetsz, de a kellemetlen érzés hamar megszűnik, és csak az egészséges lábak maradnak utána. A kúrát hetente egyszer érdemes megismételni.

Méz

A méz egyszerűen csodát tesz a sarkaddal. Este kend be vele az érintett területet, húzz rá egy zoknit, és így feküdj le. Amikor reggel lemosod, jóval puhábbak és hidratáltabbak lesznek a sarkaid.

Növényi olajok

A kókusz- és az olívaolaj is kedvező hatással lehet a sarkakra. Masszírozd bele valamelyik olajt a sarkadba, majd hagyd rajta egy éjszakára. A legegyszerűbb, ha ráhúzol egy zoknit a lábadra, így az olajjal nem kensz össze mindent. Néhány alkalom után látványos lesz a javulás.

Banán

Pépesíts egy érett banánt, majd vastagon kend fel a sarkadra. Hagyd hatni minimum 15 percig, aztán mosd le a masszát. Jóval puhább és hidratáltabb lesz tőle a lábad, viszont ha a repedés túlságosan mély, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.

Sarokpuhító krém

Ha nem bízol a házi praktikákban, vagy csak egyszerűen nincs kedved kísérletezni, akkor sincs minden veszve. A kifejezetten száraz, repedezett lábakra kifejlesztett krémek rendszeres használatával a fájdalmas repedezések megszűnnek, illetve az újabbak kialakulása is megelőzhető.

sarok

Ha nem csak pihe-puha, de illatos lábakra vágysz, olvasd el korábbi cikkünket is!

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …