Főoldal / Házi Praktikák ! / 3 ok, hogy gyakrabban kerüljön hal az asztalra
HAL

3 ok, hogy gyakrabban kerüljön hal az asztalra

A magyar háztartásokban nem mindennapos a halfogyasztás, pedig egészségügyi szempontból kifejezetten ajánlott lenne. A halhús számos pozitív jellemzővel bír, ezért legalább hetente egyszer kimondottan javasolt a fogyasztása.

De hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, nézzünk is néhány konkrétumot, hogy milyen hosszútávú hatása lehet a halfogyasztásnak.

1. Serkenti az agyat

A halak zsírsavösszetétele hozzájárul az agy optimális fejlődéséhez. Ez mind a csecsemőkre, mind az idősekre nézve kiemelten kedvező lehet. A rendszeresen halat fogyasztóknál lassabb a szellemi leépülés, gyermekek esetében pedig gyorsabb a fejlődés.

2. A gyomor barátja

A halhús sok vizet tartalmaz, illetve laza a kötőszövete. Így könnyen emészthető étel és egyáltalán nem terheli meg a gyomrot. Ha olajban sütjük, érdemes odafigyelni arra, hogy nagyon sok zsiradékot felszív, ami jelentős mennyiségű plusz kalóriát jelent. Ezért a halat is érdemesebb inkább főzni, párolni vagy grillezni.

hal

3. Egyensúlyban tartja a vérnyomást

A magas vérnyomás népbetegségnek számít, amivel sokan már egészen fiatalkoruk óta küzdenek. Azonban az egészséges, vitaminokban és tápanyagokban gazdag fogások – melyeknek szerves részét képezik a telítetlen zsírokban gazdag halak – hozzájárulnak ahhoz, hogy elkerüljük ezt az egészségügyi problémát.

Te milyen gyakran fogyasztasz halat?

Ha nem elégszer, meríts receptötletet korábbi cikkünkből. Kedvenc halas fogásainkkal nem lehet mellélőni, és hidd el, nem csak szenteste bizonyulhatnak jó választásnak.

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …