Főoldal / Házi Praktikák ! / Utálod a mikrót takarítani? 3 tipp, hogy ez ne legyen többé nehézség!
mikró

Utálod a mikrót takarítani? 3 tipp, hogy ez ne legyen többé nehézség!

„Bárcsak ne lenne inkább mikró a lakásunkban!” – te is sokszor gondoltad már ezt, amikor a konyhai eszköz takarítására került a sor? A mikrohullámú sütő kitisztítása nem egyszerű feladat, legalábbis sokan ezt hiszik, viszont néhány jó kis praktikával villámgyorsan patyolat tisztává varázsolható.

Húzd ki a kábelt a konnektorból, majd ess neki a mikrónak, és vesd be ötleteink valamelyikét!

1. Törlőkendő

Ha gyorsan át szeretnél esni a procedúrán, melegíts néhány percig egy bögre vizet a mikróban, hogy a felszálló gőz fellazítsa a szennyeződéseket, majd egy papírtörlővel egyszerűen csak töröld át az eszköz belsejét.  

mikró

2. Szódabikarbóna

A csodaszernek is beillő szódabikarbóna természetesen a mikró takarítása során is jól jöhet. Készíts keveréket egy adag vízből és két adag szódabikarbónából, majd vidd fel a masszát a kritikus, szennyeződésekkel sújtott területekre és néhány percig hagyd hatni. A szódabikarbóna a legmakacsabb, legragacsosabb foltokat is feloldja. Végül pedig csak egy papírtörlővel kell áttörölni a mikrót.

3. Citrom

Egy kis tálba engedj vizet, majd helyez bele egy fél citromot, majd ezt rakd a mikróba megközelítőleg 10 percre. Az első módszerhez hasonlóan a vízgőz a koszt feloldja, a gyümölcstől pedig egy friss, hihetetlenül illatos mikród lesz. Ebben az esetben is elegendő, ha száraz törlőkendővel mész át a mikrohullámú sütőn.

mikró

Szabadulj meg a piszkos mikró nyújtotta kellemetlen látványtól, tedd próbára valamelyik tippünket, majd készíts egy mennyei mikrós finomságot!

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …