Főoldal / Házi Praktikák ! / Hogyan tartsuk fenn a tiszta levegőt a lakásban?
tiszta levegő

Hogyan tartsuk fenn a tiszta levegőt a lakásban?

Ahogy beköszönnek a hidegebb napok, úgy záródnak be a lakások, irodák ablakai is, ezzel együtt pedig egyre nehezebb megőrizni a helyiségekben a tiszta levegőt. Az áporodott szag, az oxigénmentes közeg rendkívül káros hatással van a közérzetünkre, de egészségügyi kockázattal is bír. Épp ezért érdemes megismerni, hogy milyen hatékony légtisztítási praktikák vannak.

A levegő minősége fontosabb, mint gondolnánk!

A szagok, anélkül, hogy azt érzékelnénk, befolyásolják kedélyállapotunkat. Az oxigénmentes közeg, az állott szag kedvtelenné és depresszívé tesz, valamint fejfájást okoz.

De nem húzzuk tovább az időt, nézzük a trükköket, amelyekkel a levegő tisztán tartható!

1. Szellőztetés

Első körben érdemes leszögezni, hogy a rendszeres szellőztetés elengedhetetlen ahhoz, hogy tiszta levegőt kapjunk. Ezt a procedúrát a késő esti, éjszakai vagy a kora hajnali órákban érdemes elvégezni, mivel ekkor jobb minőségű levegőt engedhetünk be. Legyen szó bármilyen praktikáról is, azok csak a szellőztetéssel együtt vethetők be.

2. Füstölők

Az indiai kultúrából elterjedt füstölő tisztítja a levegőt, illatának köszönhetően pedig inspirálttá és kreatívvá tesz, pozitív gondolatokkal és energiákkal tölt fel. A szoba levegőjének tisztításához különösen hatékonyak a szantálfa és a tömjén füstölők.

tiszta

3. Növények

Bizonyos növények segítenek megkötni a levegő szennyezőanyagait, ezáltal megtisztítva a lakás levegőjét. Arra azonban mindenképp figyelni kell, hogy pontosan milyen szobanövényeket választunk. A legjobb döntés, ha zöldikét, filodendront, aloe verát, dracénát vagy krizantémot szerzünk be. Kilenc négyzetméterenként legalább egy növényre van szükség, de persze minél több van, annál jobb.

tiszta levegő

4.  Légtérkezelő

A nagyvárosokban élők sokszor találkozhatnak azzal a jelenséggel, hogy hiába szellőztetnek, azt érzik, hogy fullasztó, szmogos, piszkos levegő száll be a lakásba. Ilyenkor a legjobb döntés, ha olyan légtérkezelőt használunk, amely a térben egyenletesen eloszlik, mindenhová eljut, így tisztán, frissen tartja a lakást.

tiszta levegő

Ha nemcsak tisztává szeretnéd tenni a lakásod levegőjét, hanem illatossá is, olvass bele korábbi cikkünkbe és tudd meg, hogy miként érheted ezt el!

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …