Főoldal / Házi Praktikák ! / Az ősz legfinomabb desszertje: diós-áfonyás pite
pite

Az ősz legfinomabb desszertje: diós-áfonyás pite

Ha imádod az őszt és az ízeit, akkor nem hagyhatod ki ezt az egyszerű, ámbár mennyei diós-áfonyás finomságot. Mutatjuk is a pite receptjét!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg áfonya

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat és összemorzsoljuk. Hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát. Ezután a piteformába, lisztezett sütőpapírra tesszük a masszát, majd szépen kibéleljük vele a formát. Végül a hűtőbe tesszük, amíg el nem készül a töltelék.

A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vajat, majd addig keverjük, míg sima nem lesz. Hozzátesszük a tojásokat, a habtejszínt, a fahéjat és a citromhéjat, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a darált diót és a pudingport is.

Az elkészített tésztát kivesszük a hűtőből, majd rákanalazzuk a diós masszát és megszórjuk áfonyával. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten megközelítőleg egy órán át sütjük, egészen a tűpróbáig.

A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral szórjuk meg.

Szórakoztató sütést és jó étvágyat kívánunk!

Ha a hétköznapokat is megszínesítenéd egy saját készítésű desszerttel, készítsd el a sütésmentes, hihetetlenül gyors epres-kekszes süteményt!

pite

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …