Főoldal / Házi Praktikák ! / Tippek az illatos porszívózásért
porszívózás

Tippek az illatos porszívózásért

A porszívózás általában nem tartozik a kedvenc házimunkák közé, pláne ha még kellemetlen szagok is párosulnak hozzá. Számos alkalommal előfordul, hogy a porszívónk poshadt, állott szagot áraszt magából. A jó hír az, hogy ennek nem kell így lennie, sőt a jövőben még meg is előzhető. Hogyan? Cikkünkből kiderül!

Megfelelő tisztítás és takarítás

A nem megfelelő tisztítás miatt a porszívó képes az egész lakást telefújni kellemetlen szagokkal. Ennek elkerülése végett érdemes rendszeresen üríteni a porzsákot és nem megvárni, amíg teljesen megtelik kosszal. Körülbelül a háromnegyedénél javasolt egy teljes csere. 

Teljes cserénél ajánlott a tartályt is megtisztítani a szennyeződésektől. Mosd át alaposan ecetes vagy szódabikarbónás vízzel. Ha nincs porzsák, csak maga a tartály, akkor különösen fontos, hogy alaposan megtisztítsd, sőt a fertőtlenítése sem ártana.

Az ecet és a szódabikarbóna nemcsak tisztít, de a kellemetlen aromák eltüntetésében is segít.

Időközönként a porszívó fejet és a csöveket is érdemes egy alapos tisztításnak alávetni. Ezeken ugyanúgy megtelepszik a kosz és a szennyeződés, ami hozzájárul a nem megfelelő körülményekhez otthonodban.

A fentieket ha megteszed, már sokat tettél azért, hogy megszüntesd a szörnyű szagokat.

A jó hír, hogy ezeken túl még többet tudsz tenni azért, hogy kifejezetten illatos legyen a porszívózás.

porszívózás

Hogyan porszívózz illatosan?

Szerezz be egy porszívó illatosítót. Használata kifejezetten egyszerű, hiszen csak be kell tenni a megvásárolt betétet a porzsákba, ami megköti a kellemetlen szagokat, cserébe friss illatot kölcsönözve a kiáramló levegőnek. Ráadásul a betétet elég csak akkor cserélni, amikor üríted a porzsákot.

Tehát megfelelő tisztítással és extra illatosítóval sokat tehetsz azért, hogy a szagérzékelő receptoraid ne szenvedjenek túl nagy kárt. Sőt, ebben a formában maga a porszívózás is élvezetesebb lesz egy fokkal. Próbáld ki és meglátod! 

porszívózás

Nézd meg ezt is!

Arcápolás

5 étel, ami csodát művel a bőröddel

Az egészséges étkezésnek számtalan előnye van, ezek közül pedig az egyik legkiemelkedőbb az, hogy hatással …