Főoldal / Folttisztítas / Intsünk búcsút a ruhák besárgult hónaljának!
besárgult

Intsünk búcsút a ruhák besárgult hónaljának!

A nyári kánikulában gyakran leizzadunk, ami a ruhákon is maradandó nyomot hagy, hiszen sárgás foltok jelennek meg a hónalj részen. Egyesek szerint a makacs és ronda sárga foltot, sőt sárga kérget csak ecetes ollóval lehet eltüntetni, és részben igazuk is van: az ecet pont jó lehet erre, persze olló nélkül. De nézzük, hogy ezen kívül még milyen praktikák válhatnak be!

A mosást nem jó ötlet halogatni: minél előbb sor kerül rá, annál nagyobb hatékonysággal tüntethető el a sárgulás.

Fehérítés szempontjából a szódabikarbóna, az ecet és a citrom tehet jó szolgálatot, önmagukban, vagy makacs folt esetén egymással kombinálva.

Érdemes fél-egy órányi időre citromos vízbe áztatni a ruhát, meglazítva a szennyeződést, mivel a citrom is hatékonyan alkalmazható az elszíneződések ellen.

A következő művelethez csupán szappanra és szódabikarbónára lesz szükség. A nedves ruha hónalj területét alaposan be kell kenni a szappannal, majd rászórni némi szódabikarbónát, és gyengéd, mégis alapos mozdulatokkal a ruha anyagára való tekintettel átdörzsölni azt.

Végül következhet a megszokott, gépi mosás. A bevetett praktikáknak köszönhetően a ruhák ismét hófehérek lesznek a hónalj területén is.

Ha már meguntuk a házi praktikákkal való kísérletezését, próbáljunk ki egy szuperfehérítőt, ami nem roncsolja a szöveteket, hófehér ragyogást és tartós kellemes illatot biztosít.

besárgult

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …