Főoldal / Fertőtlenítés / Hiába takarítasz, mégis orrfacsaró szagok áradnak a WC-ből? Ez állhat a háttérben!
orrfacsaró

Hiába takarítasz, mégis orrfacsaró szagok áradnak a WC-ből? Ez állhat a háttérben!

A különböző tisztítószerek már be se férnek a szekrényedbe, folyamatosan csak takarítasz, mégis émelyítő szagok áradnak a WC-ből? Nem vagy ezzel egyedül!

A rossz hír, hogy számos dolog okozhat szennyvízszagot a fürdőszobában, így nehéz meghatározni a bűz forrását. Ám ha a probléma kiváltóját valahogyan sikerül beazonosítani, a szennyvízszag általában elég egyszerűen és viszonylag olcsón megszüntethető. 

Szeretnéd visszakapni a tiszta illatú fürdőszobádat?

Van néhány tippünk, mi okozhatja a bűzt!

Az első számú probléma a vízhiány lehet. Sokan nem tudják, de ha a szifonban nincs elegendő víz, akkor a csatornából áradó szagot semmi sem gátolja meg. Szóval mielőtt még bármit is vennénk vagy óriási sikálásba kezdenénk, csak öntsünk egy kis vizet a vécékagylóba. 

orrfacsaró

A másik leggyakoribb probléma a lefolyó dugulása. Ezt könnyen meg lehet szüntetni tisztítószerekkel vagy házi praktikákkal. Az egyik jól bevált fortély az ecet és a szódabikarbóna használata. Olcsó, egyszerű megoldás, melynek menete: egy zacskó szódabikarbónát öntsünk a lefolyóba, majd arra mehet is fél pohár ecet. Hagyjuk hatni a keveréket, majd bő vízzel öblítsük le.

orrfacsaró

Javítsuk a fürdőszoba szellőzését! A fürdőszobák gyakran kis, sötét, ablaktalan helyiségek, otthonaink mélyén. A szagok azért is megmaradhatnak, mert nincs hová távozniuk. Szellőztessünk gyakrabban!

Fontoljuk meg a felújítást! Milyen régi a WC? A szag okai lehetnek az elöregedett csövek, berendezés is. Lehet, hogy a felület elhasználódott, lehet, hogy a csatlakozásnál biológiai szaporulat képződött. Ha pedig nem alacsony áramlású technológiáról van szó, egy korszerűsítéssel vizet és energiafogyasztást is megtakaríthatunk.

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …