Főoldal / Gyereknevelés / 5 tipp, hogy könnyebben induljon az iskolakezdés
iskolakezdés

5 tipp, hogy könnyebben induljon az iskolakezdés

Itt az augusztus vége, lassan el lehet pakolni a bikinit, a strandgatyát, a napszemüveget, a nyári vakációnak búcsút inthetünk. Beköszönt az ősz és ezzel együtt minden gyerek rémálma: az iskolakezdés.

A szeptember azonban nemcsak a gyerekek, a szülők számára is nehéz időszak. Rengeteg iskolai kelléket kell beszerezni, a mindennapokat ismét a sulis időbeosztás, programok szerint kell alakítani, és persze ott vannak azok a borzalmas reggelek is, amikor a készülődés teljes káoszba fullad. Azért, hogy a szeptember ne legyen egy őrült kapkodás, és az idei évben könnyebben menjen az iskolakezdés, hoztunk néhány szuper tippet.

1. Nézzük át a tavalyi cuccokat!

Meglehet, hogy olyan dolgokkal találkozunk, amiknek nem fogunk örülni. Egy koszos zokni a táska alján, egy ottfelejtett, mumifikálódott szendvics az uzsonnás dobozban – a gyerekek mellett meglepetésekből sosincs hiány. Nézzük át a tavalyi cuccokat, mossuk ki őket időben, mérjük fel, hogy mire lehet majd szükség, miből kell újat beszerezni.

2. Vásároljunk be időben!

Igen, nyáron nem az első számú úti cél a papír-írószer bolt, viszont, ha el akarjuk kerülni a szeptember eleji tumultust, akkor jó, ha időben beszerzünk mindent. Arra azonban figyeljünk, hogy ne vásároljunk feleslegesen.

3. Tervezzük meg a tanévet!

Nézzük át a szüneteket, hosszú hétvégéket és minden iskolai rendezvényt, hogy fel tudjunk készülni mindenre időben.

4. Válasszunk (ha még nincs) sportfoglalkozást suli utánra!

Egy gyermek életében fontos szerepet játszik a sport és a közösség. Ha van rá lehetőségünk, vigyük el sportolni, ahol megtanulhat alkalmazkodni, megszereti a mozgást, közben pedig fejlődik a személyisége is.

5. Ne kapkodjunk!

Az iskolakezdéssel jellemzően fenekestül felborulnak a reggelek, de próbáljuk meg a legjobbat kihozni belőlük. Keljünk időben, keltsük a gyerekeket is, alakítsunk ki egy jól bevált rendszert.

iskolakezdés

Ezekkel a praktikákkal enyhíthetünk az idegeskedéssel teli reggeleken, így a gyerekek is nagyobb kedvvel indulnak majd a suliba!

Nézd meg ezt is!

Fogyás

Reggeli szokások, amelyek segíthetnek a fogyásban

A reggeli órákban kialakított szokások nem csupán a napod határozzák meg, hanem hosszú távon komoly …