Főoldal / Ápoltság / Kellemetlen lábszag sportolás után? Ha ezt a 4 tippet megfogadod, nem kell szégyenkezned!
lábszag

Kellemetlen lábszag sportolás után? Ha ezt a 4 tippet megfogadod, nem kell szégyenkezned!

Az edzőcipőt csak akkor vagy hajlandó levenni, ha senki nincs a közeledben, mert rettentően szégyelled azt, hogy kellemetlen szagok áradnak belőle? Ne aggódj, nem csak te vagy ezzel így! 

Rengeteg rosszul kialakított tornacipő található a boltok polcain, amelyek nem engedik megfelelően szellőzni a lábfejet. Így a lábbeli viselője – főként ha edzés közben használja – beleizzad, majd nem is csoda, hogy a cipőből irtózatosan rossz szag árad. 

A kellemetlen lábszag azonban a megfelelő módszerekkel megszüntethető. Van 4 szuper tippünk!

1. Lábfürdő szódabikarbónával

A szódabikarbóna rengeteg házi praktika alapja, ugyanis egy rendkívül sokoldalú háztartási cikk. Többek között semlegesíti a kellemetlen szagokat és normalizálja az izzadság pH-értékét is. 

Hogyan készíthető el a szódabikarbónás lábfürdő?

Kell egy nagy lavór, amiben legalább négy liter víz bőven elfér. Ebbe keverj három-négy evőkanál szódabikarbónát, majd körülbelül húsz percen át ajánlatos benne pihentetni a lábakat. Ez az eljárás akár minden este elvégezhető, mivel csökkenti a bőrön lévő baktériumok számát.

lábszag

2. Lábfürdő fekete teával

A fekete tea nemcsak élénkítő koffeintartalma miatt fontos a mindennapokban, de még a kellemetlen lábszagtól is megszabadít. Az áztatás során felszabaduló sav elpusztítja a baktériumokat, így a lábak kevésbé gyorsan izzadnak majd.

Miből áll a fürdővíz? 

Egy nagy csésze fekete teát kell lefőzni, majd hozzáadni néhány liter vízhez. Ebben az esetben is minimum 20 percnyi áztatás kell a lábaknak.

3. Hintőpor 

Nemcsak a reggeli vagy esti lábfürdő jelenthet hatásos megoldást az izzadt lábak ellen, de a napközbeni hintőpor is megállítja a fokozott izzadást. Szárazon tartja a talpat és a lábujjak közötti részeket, valamint megakadályozza a fülledt meleg kialakulását a zárt cipőben, illetve felszívja a nedvességet.

Zokni felhúzása előtt hintőporozd be a lábáidat, különös figyelmet fordítva a lábujjak és a talp belső oldalára. Sőt még a cipődet is megszórhatod egy kis hintőporral. Emellett természetesen érdemes rendszeresen mosni a cipőidet és a talpbetéteket is.

4. Lábápoló spray

Ha a házi praktikák nem neked valók, és valami hatékony, de gyors megoldásra vágysz, csak szerezz be egy lábápoló spray-t, amely biztosítja a lábak frissességét. Sőt, a spray olyan természetes illóolaj komponenseket is tartalmaz, amely javítja és élénkíti a vérkeringést. 

lábszag

Fontos leszögezni: ha lábgomba a rossz szag oka, mindenképpen fordulj bőrgyógyászhoz, vagy speciális fertőtlenítőszerekkel kezeld az érintett területet.

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …