Főoldal / Házi Praktikák ! / Rémesen csábító halloweeni pite
pite

Rémesen csábító halloweeni pite

Bizonyára halloweenkor mindenki szeretné meglepni vendégeit egy-két különleges harapnivalóval. És hát mi lenne jobb választás, mint egy rémesen finom halloweeni pite? 

Ez az epres-almás pite egy csábítóan ízletes desszert, amely garantáltan elvarázsolja vendégeidet. A leveles tészta lágysága és az édes alma szeletek kontrasztja az ínycsiklandó lekvárral együtt igazi mennyei csemegét teremtenek. Készen állsz rá, hogy elkészítsd ezt a rémesen jó ízű halloweeni pitét? Akkor vágjunk is bele!

Hozzávalók: 

  • 2 csomag leveles tészta
  • 6 evőkanál cukormentes gyümölcslekvár
  • 1 nagy alma (meghámozva, kimagozva és vékonyra szeletelve)
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál barna cukor
  • kicsi liszt a szóráshoz

Elkészítés: 

  1. Szórd meg a munkalapot liszttel. Nyújtsd ki a leveles tésztát és vágj belőle két kört. Ezeket helyezd egy nagy sütőpapírral bélelt tepsibe. 
  2. Kenj lekvárt bőven mind a két lapra. Majd rakj mindkettőre vékonyra szeletelt alma darabokat. Ezután hajtsd be a széleit. 
  3. A kötél mintázat kialakításához a második csomag leveles tésztából vágj 1 cm-es széles csíkokat. 
  4. Hajtsd be a tésztasávokat mindkét oldalról. Néhányat egyenesen, néhányat pedig átlósan rakj le, így időnként látható lesz a lekvár és az alma. Ne aggódj, ha nem néznek ki rendezetten – úgy kell mutatnia, mintha egy múmia lenne. Időnként szakíts le egy sávot, hogy több tölteléket lehessen látni.
  5. A kész alkotást hagyd pihenni 20 percig. 
  6. Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra. Kend meg a tésztát a felvert tojással, majd szórd meg cukorral. Ezután helyezd a sütőbe a tepsit és süsd 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára nem sül. Hagyd kicsit hűlni. Ha szeretnéd még extrázni, akkor porcukorral is megszórhatod. 

Rémisztően jó étvágyat kívánunk hozzá!

pite

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …