A januári hideg hónapokban egy szaftos, édes és meleg sütemény mindig jól tud esni. És mi lenne, ha egy egyszerű és ízletes banánkenyérrel kényeztetnéd magad és szeretteidet? Ez a recept nem csak finom, de gyorsan elkészíthető is.
A banánkenyér egy igazi klasszikus, amely nemcsak a túlérett banánok felhasználására szolgál, hanem puha, szaftos és édes ízével a hideg napokon is felmelegít. Na de lássunk is hozzá:)
Hozzávalók:
- 3 érett banán
- 1/2 csésze olvasztott vaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze cukor
- 1 tojás
- 1 1/2 csésze liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 csésze dió vagy mazsola (opcionális)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, majd készíts elő egy kenyérformát, kikenve vagy kibélelve.
- A banánokat villával törd össze egy nagy tálban és add hozzá az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.
- Ezután mehet bele a cukor és a tojás. Majd keverd össze alaposan.
- A lisztet, szódabikarbónát és a sót szitáld a keverékbe, majd óvatosan keverd el, amíg egyenletes tészta nem keletkezik.
- Ha szereted, adj hozzá a diót vagy a mazsolát.
- Öntsd a tésztát előkészített formába, majd tedd a sütőbe és süsd készre 60-70 perc alatt, vagy amíg a kenyér aranybarna és átsütött nem lesz.
- Hagyd hűlni. Ezután szeleteld fel és élvezd az ízletes banánkenyért hideg januári napokon.
- Ez a recept nem csak finom, de egyszerű elkészíteni, így akár a sütésben kevésbé tapasztalt háziasszonyok is könnyedén megbirkózhatnak vele. A banánkenyér kiváló reggeli vagy délutáni nasiként, és garantáltan felmelegíti a téli napokat. Jó étvágyat kívánunk!
Ebben az édes süteményben még az az igazán szuper, hogy el tudod vinni magaddal bárhova. Hiszen rendkívül jól szállítható. De mindeközben ne feledkezz meg a kezeid tisztaságáról sem. Amihez igazán nagy segítségedre lesz a Bradolife fertőtlenítő kendő.