Figyelem! Ez a sütemény nem lesz diétás és kalóriaszegény, de ami biztos, hogy brutálisan finom lesz minden egyes szelet.
Az édesség-rajongók nem fognak tudni betelni vele, mert minden harapás extra élvezet. Az egyes rétegek külön-külön is fantasztikusak, de egymásra épülve olyan egységes ízbombát alkotnak, aminek senki sem fog tudni ellenállni.
Ne is beszéljünk tovább arról, hogy milyen finom, inkább gyorsan essünk neki és készítsük el!
Tészta hozzávalói:
25 dkg darált dió
10 dkg liszt
15 dkg cukor
8 tojásfehérje
1 sütőpor
egy csipet só
Fehércsokis réteg:
35 dkg fehércsoki
30 ml olaj
Karamell réteg:
25 dkg vaj
25 dkg cukor
25 dkg mogyoró (darabos)
8 tojássárga
Csokibevonat:
20 dkg tejcsoki
10 dkg étcsoki
30 ml olaj
Első lépésként a tojásfehérjét verjük kemény habbá a csipet sóval, majd a tészta többi hozzávalóját előbb összekeverjük, majd óvatosan a habhoz adjuk. Az így kapott masszát, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Amég a tészta hűl, olvasszuk fel gőz felett a fehércsokikat az olajjal. Egyenletesen oszlassuk el a tésztás rétegen, majd tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon a csokis réteg.
A karamell réteghez a cukor felét lassú tűzön felolvasztjuk. Ha már felolvadt és kezd sűrűbbé válni, akkor keverjük hozzá a vajat is. Egy másik tálban a maradék cukrot a tojássárgákkal keverjük össze, amit hozzáöntünk a karamell krémhez a mogyoró darabokkal együtt és még egy 5-6 percig tovább főzzük, hogy sűrű masszát kapjunk. Miután kihűlt a fehércsokis rétegre önjük, ami után mehet vissza a hűtőbe.
A végső, csokis réteg hozzávalóit gőz fölé tesszük, majd ha teljesen felolvadt, akkor ráborítjuk a sütink tetejére.
Néhány órára szükség lesz, hogy tökéletesen összeálljon a sütink, de a végeredmény mindent megér. Ha még nem kóstoltátok, akkor itt az ideje!