Ha egy olyan édességet szeretnél elkészíteni, ami mindenkinek ízleni fog, akkor van egy összetevő, amire mindig számíthat: Nutella! Mindenki kedvenc mogyoró-csokoládé-kréme már régóta különlegessé teszi a desszerteket.
Ha csak meghalljuk a Nutella szót, máris összefolyik a nyál a szánkban, de ha mindezt palacsintába rejtjük, akkor garantált lesz a siker! De nem olyan könnyű olyan palacsinta korongokat készíteni, amiből nem folyik ki a Nutella, de mi megtaláltuk a tökéletes megoldást!
Kövesd a receptünk lépéseit!
PALACSINTA TÉSZTA
1-½ csésze liszt
3 evőkanál cukor
1 evőkanál sütőpor
¼ teáskanál só
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1 csésze tej
ELKÉSZÍTÉS
Fogjunk egy darab sütőpapírt, tegyük rá egy tepsire, és egy evőkanál segítségével kenjünk rá korong formában Nutellát úgy, ahogy a képen is látod. Majd helyezd a tepsit a fagyasztóba 15-20 percig, vagy amíg a Nutella korongok nem lesznek szilárdak.
Melegítsünk elő egy serpenyőt a palacsintának! Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és sót. Adjuk hozzá a tojást, a vanília kivonatot és a tejet. Keverjük addig, amíg egynemű nem lesz.
Olajozzuk meg a serpenyőt a palacsinta sütéshez. Öntsünk egy korongnyi palacsinta tésztát a serpenyőbe(legyen nagyobb korong, mint a fagyasztott Nutella). Hagyjuk egy kicsit megsülni, majd helyezzünk egy fagyasztott Nutella korongot a közepébe.
Tegyünk a tetejére annyi palacsintatésztát, hogy befedje. Amikor a tészta elkezd buborékolni, a palacsinta készen áll a fordításra.
A palacsintát további 1-2 percig süssük, vagy amíg a másik oldal aranybarna nem lesz. Ezután máris fogyasztásra kész az isteni desszert.