Ismerős a kérdés, hogy „már megint mit főzzek?” Örök dilemma, hogy napról-napra milyen ételt tegyünk az asztalra. Főleg nyáron, amikor senki sem kiván semmit és a kérdésre, hogy „mit főzzek” csak annyi választ kapunk, hogy „nekem mindegy”. A szokásos receptek talán már a család számára is unalmasak, éppen ezért most vegyük elő a kreativitásunkat és készítsünk valami egészen új ételt, amit a nyári melegben is szívesen fogyaszt el mindenki.
Nézzétek mi miket találtunk:
A kukoricát locsold meg egy kis fűszerekkel megbolondított sajttal, majd szórd meg mandulával, isteni!
A lasagne a sok hús nélkül sokkal könnyebb étel lesz, pláne a nyári nagy melegben. Használd a zöldségek színes világát és készíts egy vega lasagnet ebédre.
Ilyet még nem ettél! Rakott banán! Egészen különleges ízvilág lesz a hússal és zöldségekkel töltött banánból. Próbáld ki egyszer!
Ha halat bacon-be tekered sokkal ízletesebb lesz!
Ha egy kis desszertre vágyik a család, tedd vonzóbbá a banán karikákat csokival meglocsolva, pisztáciadarabokkal, mogyorókrémbe mártva, vagy bármilyen ötletet kitalálhatsz!
Egészen könnyed kis falat, ha az uborkaszeletek közé sajtkrémet, sajtszeleteket és fűszereket tekersz. Frissítő lakoma!
Mivel a pizzát mindenki szereti, ezért ez a tölcséres verzió biztos tetszeni fog mindenkinek vacsira.
Szintén egy jó kis vacsi ötlet, ha a félbevágott burgonyák tojással töltöd meg. Egy kis sajt és zöldhagyma a tetején jól fog mutatni. 😉