Főoldal / Ápoltság / Ezért ne zuhanyozz minden nap! Döbbenetes hatása lesz!

Ezért ne zuhanyozz minden nap! Döbbenetes hatása lesz!

Ördögtől való gondolatnak tűnik, hogy semmi szükség a mindennapos zuhanyzásra, de úgy látszik sokkal több pozitív hatása van annak, ha heti pár tusolást kihagyunk, mintha mindennap áztatnánk magunkat.  Persze vannak olyan foglalkozások, amik indokolttá teszik a mindennapos fürdést, a nők többsége azonban nem végez olyan kemény fizikai munkát nap mint nap amitől úgy igazán leizzadna.
Döbbenetes, mit fogsz tapasztalni, ha nem tusolsz minden nap!

A bőröd hidratáltabb lesz

A szervezeted rengeteg természetes olajat termel ezért, hogy egészséges és hidratált legyen a bőröd. Ha ezt minden egyes nap lemosod magadról, szappannal, tusfürdővel, akkor a bőröd egyszerűen kiszárad, elveszti rugalmasságát és hamarabb kezd el ráncosodni. Ezeket az értékes hatóanyagokat semmilyen hidratáló tusfürdő nem pótolja!

Suzy Parker Shower GIF - Find & Share on GIPHY

Erősödik az immunrendszered

Elvileg azért zuhanyozunk, hogy megtisztítsuk a bőrünket de, ezt sem kellene túlzásba vinnünk. Ahogy a gyomorban is vannak jó baktériumok, úgy a bőrön sem árt, ha írtjuk ki eszetlenül az összeset. Ezek a baktériumok ugyanis erősítik az immunrendszered, nem fogsz minden egyes kis apró betegségtől ágynak dőlni.

Nem lesz D-vitamin hiányod

Akárhányszor kilépsz a napfényre, a tested D-vitamint kezd termelni, amire az egészségmegőrzés szempontjából különösen nagy szükséged van. A megfelelő D-vitamin szint megelőzi ugyanis többek között a depresszió, a Parkinson-kór és a rák kialakulását. Mivel ez a vitamin a fény hatására a bőr felszínén képződik, a mindennapos zuhanyzással olyan fontos anyagokat mosol le magadról, amik megkönnyítik a felszívódását.

Időt spórolsz

Bár a zuhanyzás nem egy hosszadalmas folyamat, másra is kihasználhatod azt a néhány percet, amit ráfordítasz. Főleg, ha a reggeli rutinod része a tusolás. Főzz inkább egy finom kávét vagy teát, állj ki az ablakba, erkélyre és szívd be a finom reggeli levegőt. Hidd el, ettől sokkal frissebb leszel, és magadra, a lelkedre is jut néhány perced mielőtt elkezded a napod.

Véded a környezeted

Ha minden egyes ember kevesebbet zuhanyozna a Földön, rengeteg szennyvíz képződéstől kímélnénk meg a bolygót. Gondolj csak bele így mennyi ivóvizet meg lehetne spórolni! Különösen azok nézzenek magukba, akik 20-30 percig csak folyatják magukra a meleg vizet.

A cicamosdás éppúgy megteszi!

Ha kevesled a heti 2-3 zuhanyzást, akkor egy kis „cicamosdás” tökéletesen megfelel. Ha piszkosnak érzed magad, mosakodj meg a kritikus helyeken, ahol a leginkább szükség van rá. Mosd meg a lábadat, a hónaljadat, a nemi szervek környékét. Így a kecske is jóllakik, de a káposzta is megmarad.

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …