Főoldal / Csináld magad / Csinálj magadnak függöny kuckót!

Csinálj magadnak függöny kuckót!

Néha másra sem vágyunk, mint egy meleg kakaóval bebújni a takaró alá és bárgyú sorozatokat vagy romantikus vígjátékokat nézni. Ehhez pedig el sem tudunk képzelni jobb helyet, mint a pihe-puha ágyunkat. A hálószobát pedig még meghittebbé varázsolhatjuk egy különleges megoldással, a baldachinnal.

Ez a csodaszép függönydekoráció tökéletesen fel tud dobni egy unalmasabb hálószobát is. Nézz meg három tippet az egészen egyszerűtől a nagyon látványosig, hogy a bolti baldachinok helyett, elkészíthess egy különleges, egyedi darabot magadnak.

Csillagfényes

Nem kell hozzá más, csak két függönykarnis felszerelése a plafonra, az ágy két hosszanti végébe. A baldachin függönyét így felfüggesztve nem oldalról fogja körülvenni az ágyad, hanem a fejtámlánál és felülről.

Egy ilyen baldachinra pedig érdemes hideg fehér fényű égősort felszerelni, ha a csillagos éjszaka hatását akarod kelteni. A meleg arany, sárgás fényű égősorral kiegészítve ez a dekoráció tündérfényes hatású lesz majd. A téli sötét napokon igazán szívmelengető egy ilyen hálószobában elidőzni.

Felhőpamacsok

A reneszánsz nemes hölgyek hálószobáját díszíthette ilyen baldachin, mint ez a darab, aminek elkészítése nagyon egyszerű, hiszen csak köteleket kell az ágy fölé feszítened.

Ezekre úgy függeszd fel az anyagokat, hogy minél több hullámot alakíts ki vele a habos-babos hatás érdekében, ami a felhős eget idézi majd a szobádba. Használhatsz tüllt vagy pamutot is,az egyszerű fehér daraboktól kezdve a színes drapériákig bármiből kialakíthatod ezt a baldachint, a felhős hatás fokozása kedvéért a fehér, ezüst, lila és fehér színek lehetnek dominánsak, persze a hálószobád színéhez illeszkedve.

Felfüggesztve

Egészen egyszerűen készíthetsz baldachint, ha két vékonyabb kötelet feszítesz ki faltól falig az ágyad fölé, és erre lógatsz fel két helyen egy-egy hosszabb vásznat, tüllfüggönyt, zsinórfüggönyt vagy akár gyöngyfüzéreket.

Ha még ragyogóbb összhatást szeretnél, akár égősorokkal is kombinálhatod, amit fellógathatsz az ágy fölé. A kis világító izzók nemcsak a fehér, de a színes baldachin esetében is jól mutatnak és még kellemesebb hangulatot varázsolnak a hálószobába.

Arra figyelj, hogy az ilyen célra használt drapériákat is ugyanúgy, de inkább gyakrabban kell kimosni, mint az ablak előtt felfüggesztett függönyöket. Ezekre a dekorációs függönyökre sokkal több por tud rátelepedni, hiszen nemcsak függőlegesen lóg, hanem vízszintesen vagy épp hullámokba redőződve díszítik a szobát. Ezeken pedig tökéletesen megtelepszik a por, így érdemes gyakrabban tisztítani, főleg, ha gyerekszobában használjuk.

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …