Főoldal / Házi Praktikák ! / Ablaktisztítás mesterfokon

Ablaktisztítás mesterfokon

Az ablaktisztítás számos különböző fortélyairól hallhattál már, tapasztalt háziasszonyként. Az a rengeteg tipp és trükk bizony néha már inkább összezavarja az embert, mintsem hasznos tanácsokkal látná el, ezért cikkünkben összefoglaljuk a legalapvetőbb tudnivalókat, és azokat a módszereket, amik nekünk beváltak.

A kulcsszó az egyszerűség! Ne hagyd, hogy megzavarjon a sok praktika, válaszd az egyszerű, hagyományos módszert, és kitisztul a kép.

Keretek tisztítása

Mindig ezzel kezdd az ablaktisztítást, mivel eközben összemaszatolhatod az üveget. A keretek tisztítása során egy dologra kell csak odafigyelni, hogy ne sértsd meg a felületet. Ezért ehhez használj valamilyen puha rongyot, és olyan tisztítószert, ami nem tartalmaz maró anyagokat, vagy súroló szemcséket.

A tisztítószer

A tisztítószer tekintetében is számos házi praktikáról olvashatunk, nekünk azonban a legegyszerűbb, klasszikus módszerek váltak be a legjobban. Csupán arra kell figyelned, hogy alkoholos, vagy ecetes tisztítószert válassz. A lényeg úgyis a tisztítás megfelelő folyamatán múlik!

A tisztítás folyamata

Sokan ezen a ponton rontják el. Ha néhány lépést kihagysz, azzal lerövidítheted a folyamatot, de így sokkal kevésbé lesz a munkád hatékony.

Első lépésként érdemes az ablakokat jó alaposan átmosni, körkörös mozdulatokkal, mosogatószeres vízzel, egy rongy vagy szivacs segítségével. Egy gumis ablaklehúzóval pedig eltávolíthatod a maradék vizet. Így sokkal könnyebben megszabadulhatsz a szennyeződésektől, zsíros foltoktól. Ha azonban azonnal a fényesítéssel eszközeivel kezdesz, nehezebb dolgod lesz a kosz eltávolításával.

A következő lépés a fényesítés, amikor az alkoholos vagy ecetes tisztítószer és papírtörlő segítségével szárazra és csíkmentesre törlöd az üveget. Egy mikroszálas törlőkendővel áttörölve eltüntetheted a fennmaradó foltokat is, és még fényesebbé varázsolhatod az üveget.

Időzítés

Figyeld az időjárás előrejelzést, hogy elkerüld az esőket, de erős napsütésben sem érdemes dolgoznod, mert ha túl hamar felszárítja a nap a tisztítószert, akkor foltos marad az üveg.

Erősítsd fel a hatást

Mit sem ér a ragyogó üveg, ha a sárga, szürke függönyök elrontják az összképet! Ha igazi lenyűgöző hatást szeretnél elérni az ablakaiddal, akkor erősítsd fel a hatást a függönyökkel is. Használj speciális függöny fehérítőt, az elképesztően tiszta látványért!

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …