Főoldal / Házi Praktikák ! / Tavaszi megújulás az otthonodban

Tavaszi megújulás az otthonodban

Tavasszal mindenki vágyik egy kis megújulásra. A legjobb módja az új évszak köszöntésének, a szezonális dekorációk megjelenítése az otthonodban. Most, hogy a lakás tiszta és rendezett a tavaszi nagytakarítás után, itt az ideje, hogy feldobd színes kiegészítőkkel. Íme néhány trükk, amikkel nem kell egy vagyont költened a lakberendezési tárgyakra, mégis a tavasz virágos színeibe öltöztetheted otthonod!

Tavaszi színek

Cseréld le a téli sötét színeket tavaszi pasztell árnyalatokra! A húsvéti színekkel inspirálódhatsz, tökéletes választás a sárga, korall, zöld, rózsaszín.

Élénk kiegészítők

Élénk, világos színű kiegészítőkkel felpezsdítheted a lakást. Például egy virágos terítő nem kerül sokba, mégis szinte teljesen más hangulatot kölcsönöz egy-egy szobának.

Nyiss a tavaszra!

Engedd be a tavaszt az ablakokon át! Adj nagyobb hangsúlyt az ablakoknak, hogy a lakáson belül is közelebb érezhesd magad a természethez! Ha már túl vagy a tavaszi nagytakarításon, és az üvegek makulátlanul tiszták, ne feledkezz meg a függönyökről sem! Mosd át őket, hogy újra vakítóan fehérek legyenek, és egészítsd ki egy világos, élénk színű sötétítő vagy dekorfüggönnyel. Mi a sárga színt ajánljuk, ami szuper tavaszias, és divatos is.

Frissesség

Csempészd be otthonodba az anyatermészetet! A zöld növények olyan csodálatos frissességet árasztanak, amivel igazán tavasziassá teheted a lakást.

Díszpárnák

Ha nem költséges kiegészítőkről van szó, akkor a mi elsőszámú tippünk a díszpárna, hiszen olcsón beszerezhetőek, főleg ha csak a huzatot veszed meg. Egyszerű elhelyezni, nem kell felfúrni a falra, nem igényel semmilyen változtatást, barkácsolást, és mégis egy teljesen új külsőt képesek varázsolni a nappalinak. Végtelen variációból választhatsz, könnyű őket cserélni és tárolni. Kell ennél több?

Illatok

Ne állj meg a vizuális benyomásnál, adj otthonodnak tavaszias hangulatot virágos illatokkal is! Hidd el, az illatok intenzíven befolyásolják hangulatunkat! A megfelelően kiválasztott légfrissítővel kellemes, vidám hangulatot hozhatsz az otthonodba.

Te melyik tippel kezded a tavaszi átalakítást?

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …