Főoldal / Ápoltság / Így válassz megfelelő sarokmagasságot

Így válassz megfelelő sarokmagasságot

Nem mindenki rajong értet, az is biztos, hogy nem a legkényelmesebb viselet. Tény azonban, hogy nincs még egy olyan látványos darab, ami annyira képes lenne egy szett hatását egy csapásra átalakítani, mint a magassarkú cipő.
Ha egy pólóhoz és egy farmerhoz egy tornacipőt húzol leugorhatsz benne a sarki boltba. Ha ugyanezt a szettet egy magassarkúval kombinálod, máris készen állsz arra, hogy akár társasági eseményen is megjelenj. Néha ez a legbiztosabb és legkönnyebb megoldás arra, hogy egy csapásra díva váljon a háziasszonyból. A sarkaknak azonban meg van a maguk hátránya is.

Csak okosan a sarokkal

Valljuk be, mindannyian tudjuk, a magas sarkak sajnos nagyon kényelmetlenek, főleg, ha több órán át kell viselni őket. Hogy megkönnyítsd a dolgodat fogadj meg pár tanácsot.

Előfordulhat, hogy azért nem szeretsz magassarkúban járni, mert még nem találtad meg a számodra megfelelő sarok magasságot. Van olyan is, akinek a lábfeje szinte elvárja, hogy sarkakat pakoljanak alá. Ha mezítláb is szinte lábujjhegyen jársz, akkor számodra feltétlenül kényelmesebb egy magassarkú, mint egy lapos cipő!

Szakemberek szerint elsősorban a boka rugalmassága befolyásolja leginkább, hogy milyen magassarkút érdemes viselnünk. Ez pedig a boka és a sarok között elhelyezkedő ív méretétől függ.

Nem ennyire egyszerű a képlet

Hogy biztos lehess abban, hogy egy sarokmagasság számodra jó lesz, nem okoz fájdalmat, sem bütyköket, más tényezőket is figyelembe kell venned. Jó lenne, ha ésszel felmérnéd azt, hogy a lábujjaidnak elég hely jut, a cipő orr része nem túl keskeny és nem nyomja össze őket. Vagyis, ne az döntsön, hogy „atya ég mennyire gyönyörű” Mert abból gyakran lesz az a cipő, ami a szekrényben szép, de ránézel és fáj.

Fontos továbbá, hogy a cipő megfelelően kiegyensúlyozott legyen, támassza a bokád és az egész lábfejet. Olyan darabot válassz, amiben a teljes nyomás nem a lábujjaidra nehezedik, amelyik nem engedi teljesen előre csúszni a lábfejedet.

8,5 a franciák szerint

A fran­cia nők­ben min­dig bíz­ha­tunk, ha di­vat­ta­nácsra van szük­ség. Szerintük létezik az a ci­pő­sa­rok, ame­lyik egy­szerre ké­nyel­mes, és re­me­kül áll a lá­ba­don. A mágikus szám a 8,5 centiméter! A francia nők szerint ugyanis ez már segít, hogy magasabbnak érezd magad, előnyösen megnyújtja a lábat, és elegánssá teszi a járásodat. Ha a sarok kissé vastagabb, kényelmesen fogsz járni benne egész nap. Ettől függetlenül szerintünk nincs mindenkire érvényes, üdvözítő megoldás. A legszebb magassarkú kiválasztásánál a cipő egészét kell nézni, a vonalait, a kivágását, és persze a sarkát, hogy ne kínozzon.

 

Kerüld a szélsőséges terhelést

Ha rendszeresen, sokat kell hordanunk magassarkú cipőt, hazaérve lazítsuk el, masszírozzuk meg lábainkat, vagy kenjük be krémmel, forró vízben áztassuk ki. Másnap pedig válasszuk inkább a balerinát.

 

2019-es cipő trend

Csak meghallod valahol a szót: CIPŐ és fél szemed már rajta tartod az eseményeken. Igen, valamiért mi nők imádjuk a cipőket, mindig újítunk és sosem elég belőlük. A mostani bakancsok és bokacsizmák térhódítása közepette nem árthat egy kis változatosság.  Nézzük mit találtak ki megint a divatházak, miért fogunk megőrülni 2019-es év tavaszán?

A különleges sarkak

Lehet, hogy most felhúztad a szemöldököd, de ne csodálkozz, ha nemsokára a cipőboltban húzol fel egy hasonló darabot.

A áttetsző vonal marad pántokban és sarkakban is.

Pántok minden mennyiségben: nőies, légies hatás szuperlatívuszokban. Libegj te is könnyedén bennük.

Platform: minél díszesebb, annál menőbb!

Igen, legutóbb az ABBA énekesnőin láttál hasonlód, de valld be, titkon már akkor is imádtad. Most hordhatod is!

Tollak úton, útfélen

A legújabb, hogy minden nap karnevál. Ez a bolondos viselet bárki hétköznapjait feldobja. Ne hagyd ki.

Így, vagy úgy, de marad a fonott.

Az igazi romantikusok is megtalálják a számításukat ezzel a bármikor bedobható stílussal. Mi ez, ha nem vintage?

 

Nézd meg ezt is!

Így kezeld a kellemetlen lábizzadást!

Míg télen a zárt, nehezen szellőző cipők, úgy nyáron a meleg idő és a nyitott …