Főoldal / Ápoltság / Kiszáradt, repedezett a bőröd? Van megoldás!
százaz kéz

Kiszáradt, repedezett a bőröd? Van megoldás!

Amikor lehűl kint a levegő, eszünkbe juthatnak az eszkimók és az Északi-sarkon élő emberek…Vajon ők, hogy bírják, nekik nem szárad ki a bőrük? 😀

Mutatunk néhány eszkimó-barát megoldást a hűvös téli napokra! 🙂

A láb puhítása

Ne kínozd a lábaidat szoros, kényelmetlen cipőkben, lehetőség szerint pedig ritkán viselj magassarkút, cserébe a lábad hálás lesz neked.

Amennyiben viszont már megtörtént a baj és a talpaidon bőrkeményedés van, úgy vagy a reszelés lesz a megoldás vagy pedig egy különleges joghurtos pakolás! 

Ha egy pohár joghurtba 1-2 evőkanálnyi mézet teszünk, elkeverjük, majd felkenjünk az így képzett krémet a lábunkra, akkor nemcsak ínycsiklandozó lesz a lábunk, de ha 30-40 percig rajtahagyjuk, érdekes eredményt tapasztalhatunk.

Ha a krém lemosása után ellenőrizzük az eredményt, érezhetjük, hogy a joghurtban lévő tejsav gyengéden távolította el az elhalt hámsejteket, miközben a benne lévő zsírok visszaállították a bőr nedvességét.

Házi SPA a kéznek 

Akár otthon található körömvirág krémmel, akár olivaolajjal nekiállhatunk a házi SPA élménynek, extra kimenő költség nélkül. Kezünk kiszáradásának elkerülése vagy éppen meggyógyítása végett érdemes kipróbálni egy ötletet.

Egyszerűen csak kenjük be a kezünket olívaolajjal vagy körömvirág krémmel, húzzunk rá egy nejlon zacskót és hagyjuk hatni egy órán keresztül, majd mossuk le. Ezt a folyamatot akár heti 2-3 alkalommal is meg lehet csinálni, ha időnk engedi. És persze a mindennapokban ne feledkezzünk meg kezünk folyamatos ápolásáról.

Mitől SPA?

Mielőtt elindíjuk a kezek feltöltődésének folyamatát, érdemes betenni a kedvenc sorozatunkat, kellemesre állítani a szoba hőmérsékletét, esetleg magunk elé tolni egy széket, amire a kikapcsolódás időtartama alatt feltehetjük a lábainkat, hogy amíg a kéz regenerálódik, addig a lélek is feltöltődjön. 🙂

száraz kéz

Általános jó tanács

A testünknek kívül-belül szüksége van a hidratálásra.

Napi másfél-két liter víznek örülne legjobban a szervezetünk. A bőrünknek, lehet meglepő, de a napi 5 alkalommal történő testápolóval kenés lenne az ideális. Különösen a kezünknek, ami a leginkább igénybe vett testrészünk.

Nézd meg ezt is!

Krónikus fáradtság.

Miért vagyok mindig fáradt? Íme 7 gyakori ok.

Ha állandóan fáradtnak érzed magad, az azt jelentheti, hogy a tested próbál mondani valamit. Bár …