Főoldal / Ápoltság / Szárazak, repedezettek a sarkaid? Van megoldás!
sarok

Szárazak, repedezettek a sarkaid? Van megoldás!

A forró napokon a legkényelmesebb szandálban járkálni, viszont sokan még ekkor is inkább a csukott cipőt választják. Ennek a legfőbb oka, hogy szégyellik a lábukat, hiszen a repedezett sarok nem igazán trendi.

Dobd le a vastag cipőket, szabadulj meg a gátlásaidtól és a száraz, repedezett sarkaidtól. Íme, néhány hasznos tipp, hogy ez ne csak álom legyen többé, hanem a valóság.

Citromlé

A citromlé nem csak a szervezetedet láthatja el vitaminokkal, de még a lábadnak is jót tesz. Áztasd a sarkad frissen facsart citromlébe, megközelítőleg 15 percig. Ha a repedések mélyek, kezdetben gyengébb fájdalmakat érezhetsz, de a kellemetlen érzés hamar megszűnik, és csak az egészséges lábak maradnak utána. A kúrát hetente egyszer érdemes megismételni.

Méz

A méz egyszerűen csodát tesz a sarkaddal. Este kend be vele az érintett területet, húzz rá egy zoknit, és így feküdj le. Amikor reggel lemosod, jóval puhábbak és hidratáltabbak lesznek a sarkaid.

Növényi olajok

A kókusz- és az olívaolaj is kedvező hatással lehet a sarkakra. Masszírozd bele valamelyik olajt a sarkadba, majd hagyd rajta egy éjszakára. A legegyszerűbb, ha ráhúzol egy zoknit a lábadra, így az olajjal nem kensz össze mindent. Néhány alkalom után látványos lesz a javulás.

Banán

Pépesíts egy érett banánt, majd vastagon kend fel a sarkadra. Hagyd hatni minimum 15 percig, aztán mosd le a masszát. Jóval puhább és hidratáltabb lesz tőle a lábad, viszont ha a repedés túlságosan mély, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.

Sarokpuhító krém

Ha nem bízol a házi praktikákban, vagy csak egyszerűen nincs kedved kísérletezni, akkor sincs minden veszve. A kifejezetten száraz, repedezett lábakra kifejlesztett krémek rendszeres használatával a fájdalmas repedezések megszűnnek, illetve az újabbak kialakulása is megelőzhető.

sarok

Ha nem csak pihe-puha, de illatos lábakra vágysz, olvasd el korábbi cikkünket is!

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …