Főoldal / Csináld magad / 5 kreatív ötlet papírgurigából

5 kreatív ötlet papírgurigából

A papírtörlő és a Wc papír guriga nemcsak az, aminek látszik. Sokkal több lehetőséget rejt magában egy ilyen egyszerű papírguriga, mint gondolnánk. A kreativitásod csak úgy szárnyalhat, érdemes tehát nem egyből a szelektívbe dobni a gurigát, hanem úgymond még otthon újrahasznosítani.

Mihez tudsz kezdeni egy ilyen hengerrel?

Mondjuk is, most 5 szuper kreatív ötletünk van számodra,amit otthon akár családi kézműves programként, kikapcsolódásként is kipróbálhattok.

 

  • Palánta ovi

Körülbelül egy ujjnyit nyisszants le a guriga egyik végéből, majd négy irányból szintén ujjnyi magasságban vágd be, úgy tudod behajtogatni az alját, mint egy kis cserép. A palántát ebben tedd bele az ágyásba, a papír el fog bomlani szépen, és addig tartja meg a növényt, amíg az a megfelelő mértékig nevelkedik.

 

  • Állatkert

A kisebbek is elszöszölhetnek már ezzel a kézműves programmal, amikor a gurigákból állatokat, akár egy egész állatkertet készítetek együtt. A gurigát egészen egyszerűen csak fessétek be arra a színre, ami az állat alapszíne, fessétek meg az arcát, és utána a kiegészítőket ragasszátok fel kemény papírlapból. Például egy elefántnál a gurigát álló helyzetben szürkére mázoljátok be, majd egy kemény lapot fessetek be szürkére, abból vágjatok ki szürke lapát füleket, hosszú ormányt és farkincát. Egyéb állatkerti állatok is könnyen és viccesen elkészíthetőek így, akár egy egész állatkertetek is lehet.

 

  • Csomagolónak

Az apróbb, kisebb ajándékoknak szuper ötlet ilyenből ajándéktasakot, dobozt készíteni. Vízszintes helyzetben a guriga két végén tűzzétek, vagy ragasszátok össze, de úgy, hogy könnyű legyen majd kibontani. Persze, előtte érdemes beletenni az ajándékot. Utána akár egy nagy selyemszalaggal, akkor csomagolópapírral vonjátok be és már kész is a dísztasak, vagy kis díszdoboz.

 

  • Kábelkötegelő

Talán a legegyszerűbb újrahasznosítási mód, ha a mindig szanaszét heverő kábeleket tekered fel rá. Így a kábeleket könnyen tudod a majd használni, amikor kell. De ugyanilyen elv alapján a kötéshez is a fonalat fel tudod egy ilyen szimpla gurigára tekerni.

 

  • Tündökölj ilyen ékszerrel

Szuper karkötő készíthető az ilyen papírgurigából. A legjobb az benne, hogy a papírra szinte senki sem allergiás, így az ilyen ékszert bárki használhatja. És a kreativitásnak itt sem szabhat szinte semmi, de semmi sem határt. Akár egyszerű temperával és befestheted, de szalaggal is díszítheted, vagy fonalat fonhatsz köré. Érdemes a neten ilyen videókra rákeresni, nagyon vagány, modern és egyben klasszikus, elegáns karkötőket tudsz így készíteni magadnak, vagy ajándékba.

Hát ezért ne dobd ki a Nicky citromos papírtörlő gurigáját sem, inkább gyűjts össze belőle jó néhányat, hogy a fenti ötleteket kipróbálhasd!

Nézd meg ezt is!

A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka

Ne stresszelj a tűzhely felett szenteste! A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka a megfelelő …