Főoldal / Életmód / Tudtad? A takarítás segíthet a szorongás leküzdésében.

Tudtad? A takarítás segíthet a szorongás leküzdésében.

Amikor arra gondolsz, hogyan enyhíthetnéd a stresszt és a szorongást, mi jut eszedbe? Egy masszázs? Alvás? Talán egy kis sport? A takarítás valószínűleg fel sem merült benned, pedig kiderül, hogy valóban nagyon hatékonyan csökkenti a szorongást, kíváncsi vagy hogyan?

Először is, készíts képet a konyháról, ahol piszkos edények vannak a mosogatóban és a pulton. Mit érzel, ha ránézel erre a képre? Bosszant, nyugtalanít?

Ezután nézz meg egy képet, egy tiszta konyháról. Ahol minden makulátlan. A mosogató üres. Mit érzel? Megkönnyebbültnek és boldognak érzed magad, különösen az első képhez képest.

Egy tanulmányban kimutatták az összefüggést a rendetlenség és a stressz hormon, a kortizol növekedése között. A zsúfolt otthonokban élő nőkben magasabb a kortizol szinjük, mint azokban a nőknek, akik tágasabb, rendezettebb otthonban élnek.

A rendetlenségben élés bizony okozhat stresszt. Ha csökkentjük vagy kiküszöböljük a rendetlenséget, akkor az idegesség is csökkenhet az életünkben. De nemcsak a rendrakás segíthet a stresszt leküzdésében.

Ha munkahelyi, családi, egészségügyi vagy más helyzetek miatt idegeskedsz, az agyad késztetést fog érezni, hogy tegyen valamit; megjavítson valamit. Néha vannak olyan dolgok, amelyeket nem tudunk kijavítani, legalábbis nem azonnal. De a a szorongás ad egyfajta extra energiát, hogy mihamarabb megoldjunk, megjavítsunk valamit. Ad valami tennivalót, egy módja annak, hogy elégessük a szorongásból adódó energia egy részét. Ennek köszönhetően úgy érezhetjük, mintha irányítanánk valamit az életünkben, amely csökkentheti a feszültséget benned.

Úgy tűnik, hogy a takarítás pontosan az, amit az orvos elrendelne neked, ha túl stresszes épp az életed.

Vesd bele magad a takarításba és szabadulj meg a gondoktól! Élvezd, ahogy a finom, friss illatok átjárják az otthonodat és ahogy harmónia lesz úrrá rajtad és a téged körülvevő környezeten.

Nézd meg ezt is!

5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan …