Főoldal / Csináld magad / Hogyan lehet házimunkával friss illatú az otthonod?

Hogyan lehet házimunkával friss illatú az otthonod?

A nyári nagy melegben te is sokszor szinte kínzásnak érzed az otthoni házimunkát? És akkor még emellé párosul, hogy a melegben a levegő a lakásban, a szobákban is szörnyen áporodottá tud válni. De mit szólnál ahhoz, ha most azt mondanánk neked, hogy összekötheted a kellemest a hasznossal? Hogy a nyűgnek érzett házimunka egyszerre légfrissítené és illatosítaná is a szobát, az egész házat? Jól hangzik, igaz? Mondunk is neked erre néhány szuper ötletet, íme:

 

 

  • Frissen mosott függöny, friss illat

 

Szuper ötlet az otthoni házi légfrissítésre és egyben a kötelező házimunka elvégzésére, ha ilyenkor nagymosást csinálsz és minden szoba, minden kis helyiség ablakairól összegyűjtöd a függönyöket is kimosod őket egyszerre. Ha nem gyűrődős anyagú a függöny otthon, akkor még a vasalással sem kell bajlódnod, hanem egyből mehet fel karnisra a frissen mosott textília, aminek üde illata bejárja majd az egész szobát. Mivel ma már számos illatosított mosópor, függönyfehérítő és öblítő elérhető, így még az illatokat is kedvedre variálhatod. 

 

  • Illatos porszívózás

 

Egy jól bevált trükk, ha a porszívóba illóolajat csepegtetsz, így miközben porszívózol kellemes illat fogja bejárni a szobákat. Miután minden szobát kiporszívóztál, önfeledten élvezheted a csodálatos aromákat. 

 

  • Adj a kanapénak is

 

Ha már porszívózás, akkor érdemes a kanapé, fotel, ágy, matrac kárpitját is kiporszívóznod a fentebbi illóolajos technikával, trükkel. Az illóolajok közül például az eukaliptusz baktérium és gombaölő hatású is egyben, így nemcsak tiszták és fantasztikus illatúak lesznek ezek a bútorok, hanem még higénikusak és baci mentesek is.

 

  • Teljes ágynemű mosás

 

Említettük már a függönymosást, de szuper ötlet, ha az ágyneműket, sőt még az ágytakarókat, plédeket is kimosod ilyenkor. Önts kicsit több öblítőt a mosáshoz, hogy a kellemes illat, ami aztán párolog majd az ágyneműből, sokáig megmaradjon és igazán intenzív legyen. Nincs is annál jobb, mint frissen mosott takaróba és párna közé lefeküdni.

Az otthoni takarításhoz és házi légfrssítéshez

használj Te is General Fresh termékeket,

mint például a Splash függönyfehérítő!

Nézd meg ezt is!

Nyári könnyű saláták – villámrecept

Nemcsak a strandszezonra való felkészülésben segítenek a saláták nyáron, de a nagy melegben még jobban …