Főoldal / Életmód / Zöldségek, amikből bármennyit ehetsz, mégsem hizlalnak

Zöldségek, amikből bármennyit ehetsz, mégsem hizlalnak

Fogyókúrázók, egészséges életmódot követők figyelem!

Gyerekkorunkban mindig azt mondták, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni, mert mind egészséges. Ám akkor még nem számolgattuk a kalóriákat és nem néztük, hogy mennyi cukor van bennük, ami hosszú távon nem feltétlen egészséges. 

Ha figyelünk az alakunkra és az egészségünkre, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zöldséget fogyasztunk, és persze az sem, hogy honnan szerezzük be azt.

Irány a piac!

zöldségek

Ha jó minőségű zöldséget szeretnénk beszerezni, fontos, hogy jó helyről vegyük azt! A hazai termelőket a piacokon érhetjük el, ahol nemcsak kedvező árak, de kiváló minőség is fogad minket.

Körülnézünk és csupa színes finomságokat látunk, de jó tudni, hogy pontosan mik azok a zöldségek, amiket nyugodtan pakolhatunk a kosarunkba, mert nem fogunk tőlük meghízni. 

Fontos! Lehetőleg ne vásároljunk keményítőben gazdag zöldségeket, ugyanis azok az emésztés során szénhidrátra és cukorra bomlanak le. 

Mutatjuk a nem hizlaló zöldségek listáját:

  • Saláták
  • Brokkoli
  • Paprika
  • Uborka
  • Retek
  • Cukkini
  • Padlizsán
  • Zöldbab
  • Káposzta

Hogyan fogyasszuk ezeket az ételeket?

Arra is ügyelni kell, hogy ezeket a zöldségeket inkább pároljuk. Ha az egészséges vonalon szeretnénk maradni, a panírozós technikát ne alkalmazzuk, mert azzal is csak növeljük a szénhidrát tartalmat!

zöldségek

Akkor mit főzzünk? Itt egy szuper egyszerű, diétás menü: a padlizsános ragu.

Hozzávalók:

  • 2 közepes fej vöröshagyma 
  • 1 db padlizsán 
  • 1 nagyobb cukkini 
  • 3 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 0.5 dl szőlőmagolaj 
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

Vágjuk kis kockákra a padlizsánt és a cukkinit, sózzuk be, majd fél órára tegyük a hűtőbe.

Közben a hagymát is kockázzuk fel, majd pirítsuk meg egy kis olajon.

A padlizsánról és a cukkiniről öntsük le a folyadékot, amit időközben engedtek, majd mehetnek is az üvegesre pirított hagymára.

Két perc pirítás után rádobhatjuk a felkockázott paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, és adhatjuk hozzá az összenyomott fokhagymagerezdeket. 

Pároljuk 5-6 percig fedő alatt!

Ízlés szerint választott körettel tálaljuk (a rizzsel biztosan nem lőhetünk mellé).

Jó étvágyat kívánunk!

Nézd meg ezt is!

Téli bőrápolás.

A bőrápolás fontossága ősszel: Hogyan készüljünk fel a télre?

Az őszi időszak különleges kihívások elé állítja a bőrünket: a hűvös, szeles idő, a csökkenő …