Főoldal / Fertőtlenítés / 5 takarítási hiba, amit gyakran elkövetünk
takarítási hiba

5 takarítási hiba, amit gyakran elkövetünk

Rengeteg csodákat ígérő takarítási trükk kering a neten. Ezek azonban sokszor ahelyett, hogy megkönnyítenék a dolgunk, csak az időnket rabolják. Most összeszedtük az 5 leggyakoribb hibát, amit a háziasszonyok elkövetnek a lakás tisztítása során. Vajon a te takarítási trükkjeid is itt vannak?

5. Takarítás kólával

Gyakran hallani a kólával való takarításról, mely az üdítő savassága miatt elsőre talán jó ötletnek is tűnik, mégsem ez a legcélravezetőbb megoldás. A legtöbb szénsavas üdítő kis mennyiségű citromsavat és foszforsavat is tartalmaz, amelyek eltávolítják a rozsdát és a foltokat. A kóla azonban nem pusztítja el a baktériumokat, sőt ragacsossá teszi a felületet, ami a baktériumok terjedését csak segíti. Érdemes inkább a hagyományos tisztítószerekhez nyúlni. 

takarłítási hiba

4. Fa bútorok ápolása

A fa bútorok tisztítását javasolt faápolószerrel, például egy erre specifikusan létrehozott bútorápoló spray-vel elvégezni. Azonban először ne az asztalra vagy bútorra fújjuk a spray-t, hanem a rongyra vagy a szivacsra, így egyenletesen el tudjuk kenni a szert az asztalon és nem ártunk ezzel a fának sem.

3. A takarítás sorrendje

A takarítást ne a porszívózással és a felmosással kezdd, hanem a portörléssel, különben a lehullott por miatt kezdheted újra az egészet. Logikus, ám valamiért mégis gyakran elkövetjük ezt a hibát.

takarítási hiba

2. A kuka tisztítása

Ismerős az érzés, amikor kiemeled a szemeteszsákot a kukából, kiviszed és beleteszed az új zsákot, majd azt érzed, hogy igen, valami különlegeset alkottam, elvégeztem egy házimunkát? Csakhogy sajnos a szemeteszsák kivitelével a munka még nem fejeződik be! Érdemes hetente legalább egyszer fertőtleníteni a kukát, még akkor is, ha a zsáknak köszönhetően a szemét nem éreintkezik közvetlenül a kukával.

1. A használt szivacs

Dobd ki az elhasznált szivacsot! Környezetbarát vagy? Vagy te szeretnél lenni a mentsük meg a szivacsokat mozgalom új aktivistája? 😀 Magasztos célnak hangzik, de ezzel egy bacikreátor is lennél, ugyanis az elhasznált, sokszor már szagos szivaccsal többet árthatsz, mint segítesz. Tarts egy perc néma csendet, emlékezz meg a szivaccsal töltött időről és arra, milyen jól szolgált titeket… Aztán dobd ki! 😀

takarítási hiba

Ha további takarítási trükköket ismernél meg, olvass bele egyik korábbi cikkünkbe is! >>>

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …