Főoldal / Ápoltság / 4 leggyakoribb nyári baleset- így előzd meg!

4 leggyakoribb nyári baleset- így előzd meg!

A nyári időszakban, amikor jobban szabadjára vannak engedve a gyermekek, sokkal több veszély fenyegeti őket. A leggyakoribb balesetek, amik előfordulhatnak a csemetékkel, de akár a felnőttekkel is: a rovarcsípés, horzsolás, napégés és ételmérgezés.

Ezekre jó ha mindig felkészülsz a következőkkel:

Rovar csípés

A rovar csípés megelőzésére elég nehéz felkészülni, mert sokszor a ruhán keresztül is lecsaphatnak a kis vérszívók, így legyünk előrelátóak és tartsunk mindig magunknál rovar csípés enyhítésére alkalmas készítményt. Arra az esetre is érdemes felkészülni, ha esetleg allergiás reakciók lépne fel, ennek elkerülése érdekében szerezzünk be kálciumot.

Bradolife sebtapasz
Bradolife sebtapasz

Horzsolás

A játszótéren való felhőtlen szaladgálás gyakran eredményez horzsolásokat. Ekkor mindig az legyen az első, hogy egy tiszta zsebkendő segítségével elállítod a vérzést, ha van rá lehetőség mosd meg tiszta vízzel és kend be sebfertőtlenítővel, majd ragaszd le egy sebtapasszal, hogy száraz és tiszta maradjon a sebes felület.

 

Napégés

Ebben az esetben a legjobb megoldás a megelőzés. Ma már rengeteg készítmény kapható, melyek védelmet biztosítanak az UV-sugárzás ellen. A legjobb, ha magasabb faktorszámú terméket választunk, hogy tovább tartson a védelem. Ha viszont bekövetkezett a baj, gyorsan vonuljatok árnyékba, az égett felületet borogassátok hideg vízzel és fontos a sok-sok folyadék bevitel.

Ételmérgezés

A melegben gyorsan romló ételek miatt gyakran előfordul a gyomorrontás veszélye. Ennek megelőzése érdekében csak megbízható helyen vásároljunk ételt. A legjobb, ha a strandra is csak otthon készített szendvicseket viszünk, melyek nem tartalmaznak romlandó hozzávalókat. A hűtőtáska pedig praktikus megoldás, így jó, ha minden családban van.

Legyetek elővigyázatosak, élvezzétek ezt a fantasztikus jó időt és ne hagyjátok, hogy az apró balesetek elrontsák a nyaratokat.

Nézd meg ezt is!

Ha ezeket nem találod meg a nyaralós bőröndödben, tutira idegrohamot kapsz!

Egy nyaralás megszervezése rengeteg időt, energiát és utána járást igényel. Sokszor külön listát írunk arról, …