Főoldal / Gyereknevelés / Ezeket ne hagyd otthon, ha gyerekkel utazol
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ezeket ne hagyd otthon, ha gyerekkel utazol

A nyári időszakban a család is aktívabb életet él. Gyakran utazunk autóval, akár több órán keresztül országon belül vagy akár kívül is. Ezek a hosszú utak sokszor kihívást jelenthetnek egy szülő számára, mert órákon keresztül lefoglalni a gyereket nem egyszerű feladat. Amit ilyenkor semmiképp ne felejtsünk otthon!

Uzsi doboz!

A gyerekek folyton éhesek, így muszáj gondoskodnunk a fincsi szendvicsek és hűsítő szomjoltókról. Jó, ha néhány nasi falat is kerül a dobozba, hiszen a gyerekeknek többnyire vonzóbbak a bűnös falatok, mint a tápláló szendvicsek.

Játék!

A kedvencek nem maradhatnak otthon, ezekre nagyon figyelj, mert sokszor halálos hisztéria keletkezhet a dologból. Egy-egy kedvenc játék akár órákig képes lekötni a gyermeket, úgyhogy velük mindenki jól jár.

Tablet

Talán manapság nem túlzás azt mondani, hogy szinte minden családban van egy olyan okoskészülék, mely alkalmas video lejátszásra. Ez az egyik legnagyobb mentőöv, hiszen egy film elindításával garantáltan le tudjuk kötni a gyermeket legalább 1-2 órára.

Pelenka-bili!

Ha kisgyermekekről van szó, ezeket ne felejtsük ki az autóból, hiszen a gyakori wc-zés a gyerekek velejárója. Itt a higiénia is nagyon fontos, amiről muszáj gondoskodnunk.

Fertőtlenítő, papírtörlő, kéztörlő

Ezek jól fognak jönni a táskában, hiszen a maszatos, piszkos gyermekeket meg kell szabadítsuk a baktériumoktól. Ha nem szeretnénk, hogy az autóban mindenhol fellelhetőek legyenek az újjlenyomatok, akkor figyeljünk oda és töröljük meg a gyerekek kezét minden olyan alkalommal, amikor szükséges. Evés előtt pedig az ölükbe helyezett törlőkendővel megelőzhetjük, hogy minden tiszta morzsa legyen.

poszt kendő

Szemeteszsák

Az biztos, hogy egy hosszabb út alatt csak úgy gyűlik a szemét, ezért jól fog jönni, ha lesz egy zsák, amiben gyűjthetitek a hulladékot, így könnyebb lesz rendet tartani a járműben.

Elsősegély doboz!

Mert a kicsik gyomra nem mindig bírja a hosszú zötykölődős utat, ezért jobb felkészülni minden eshetőségre és akkor már a sebtapasz se maradjon el, hiszen akár egy 10 perces parkoló szünet alatt is megtörténhet a baj és szükség lesz a sebes felületű bőr védelmére.

Ha ezek ott vannak a kocsiban, akkor máris könnyebb utunk lehet, persze a gyakori megállókat kénytelenek leszünk belekalkulálni az út hosszúságába, mert a gyerekek mozgásigényét muszáj csillapitanunk. Induljatok időben és készüljetek fel egy kalandos utazásra, mely biztosan élményekkel teli lesz.

Nézd meg ezt is!

Szuper családi nap.

Praktikus tippek a sikeres évkezdéshez

Az új év kezdetével mindannyian tele vagyunk reményekkel és tervekkel. Azonban, ha családról van szó, …