Főoldal / Házi Praktikák ! / Hogyan lesz illatos a lakás?

Hogyan lesz illatos a lakás?

A lakás tisztán tartása alapvető dolog egy háztartás vezetésekor, de van, hogy hiába takarítunk rendszeresen, az ajtón belépve mégsem az illatozó lakás fogad minket. Mi lehet ennek az oka?

Ne csak ott, ahol a papok táncolnak!

Lehetséges, hogy a takarítást végezted túl felületesen módon vagy esetleg túlugrottál néhány olyan tisztítási lépésen, melyek nélkülözhetetlenek egy illatozó lakás számára. Persze megesik, hogy nem mindig jut idő egy alapos takarításra és tűzoltásként csak a legfontosabbakat csinálod meg, de ha ez túl sokszor fordul elő és folyton elmarad a lelkiismeretes munkavégzés, akkor bizony a régóta el nem takarított szennyeződések árulkodni fognak a hanyag takarításról.

Ejtsd meg a szőnyeg és függönytisztítást!

Nem kell minden héten függönyt és szőnyeget tisztítanunk, de bizonyos időközönként igenis szükséges a frissítés. Meglátod, ha ezeket elvégzed egyből illatozni fog a lakás és jó érzés lesz belépni az ajtón.

Vigyázz a penésszel!

A penész bizony aljas dolog és sokszor észre sem vesszük, hogy ráült a falakra, csak egyszerűen azt érezzük, hogy bármit teszünk az otthonunk nem kellemes, hanem dohos szagot áraszt. Kezeljük a problémát a megfelelő készítményekkel, akár megelőzésképpen is.

Higiénikus állat tartás!

Egy kis háziállat nagy öröm a családban, de ha nem figyelünk oda a higiénikus tartásukra, akkor a kellemetlen szagok mellett akár élő baktérium hordozók is válhatnak belőlük. Foglalkozzunk velük megfelelő módon és tartsuk tisztán őket és fekhelyüket.

Tisztasági festés!

Gyakran évek telnek el, egy-egy szobafestés után, de a gyakori főzés, esetleg lakásban való dohányzás gyorsan beszívódik a falakba. Ezek a szagok pedig bizonyos idő után csak egy tisztasági festéssel orvosolhatóak. Ha tehetjük, próbáljunk meg utána jobban odafigyelni: a dohányzás helyszínét tegyük át a teraszra, főzéskor pedig kapcsoljuk be az elszívót vagy nyissunk ablakot, így tovább marad meg a festés utáni friss illat a lakásban.

textilfrissítő

Plusz trükkök!

Ha még intenzívebb illatokra vágysz, akkor gyújts gyertyát, csepegtess illóolajat. Esetleg helyezz ki különféle illatosítókat. Fújd le a függönyöket frissítő illatpermettel. Vagy csak süss egy tálca finoman illatozó sütit, aminek biztos a család is örülni fog, és a lakásban is elterjed majd a kellemes frissen sült süti illat.

Nézd meg ezt is!

Málnás jégkrém

Frissítő nyári élvezet: Kókuszos málnás jégkrém

Azok számára, akik imádják a könnyű, frissítő desszerteket a forró nyári napokon, a kókuszos málnás …