Főoldal / Gyereknevelés / TOP 5 családbarát kutyafajta
családbarát

TOP 5 családbarát kutyafajta

Rengeteg szülő csak azért nem bővíti családját egy szőrös négylábúval, mert attól tart, hogy a kutyus nem jön majd ki a gyerkőccel. A félelem érthető, hiszen a csemeték sokszor nem kímélik a kutyákat: tépik a fülüket, rájuk másznak, sőt akár harapdálják is őket. Nem vitás, ezt nem minden eb viseli jól, ám vannak olyan fajták is, amelyek kifejezetten családbarát jellemzőkkel bírnak. A hozzáértők így bátran ajánlják őket akár a huncutabb apróságok mellé is. 

Segítségként most összegyűjtöttük a legbarátságosabb kutyafajtákat, amelyek nyugodtak, békések, jó idegrendszerrel rendelkeznek, a gyerekeket pedig imádják. 

1. Golden retriever

A gyengéden ragaszkodó természetű golden retriever olyan gyerekbarát kutya, amitől keresve se találni jobbat! A magas intelligenciájú, hűséges és nem mellesleg gyönyörű kutyus a legbarátságosabb típusok egyike. Emberekkel, állatokkal egyaránt türelmes, alkalmazkodó és stabil. 

2. Cocker spániel

Ez az elbűvölően szép kutya garantáltan mindenkit levesz a lábáról. De nemcsak külsőleg szép! Szelíd, jól szocializálódik és könnyen idomítható, így kifejezetten családbarát kutyaként tartják számon. A vidám, eszes, megbízható cocker spániel a legtöbb életkörülményhez hihetetlenül jól alkalmazkodik. A legnyugodtabb kutyafajták csoportjának oszlopos tagja. 

3. Angol bulldog

Világszerte nagy kedvenc a bohóckodó stílusáról ismert angol bulldog. Jól nevelt, könnyen szocializálódik és szeret együtt lenni a családdal. A sportos életmód nem a kedvence, ő inkább az a TV előtt ücsörgő típus. Hűséges barát, aki szereti a gyerekeket, éjszakára viszont nem a legjobb alvópartner, ugyanis köztudott, hogy horkol.

4. Beagle

Az imádnivaló beagle szelíd természetének és szeretetteljes karakterének köszönhetően igen népszerűvé vált. Különlegesen szoros kötődést képes kialakítani az egész családdal. Esetében fontos a jó nevelés és idomítás, hogy vidám természete ne váljon pimaszsággá.  A gyerekekért kifejezetten rajong, imád velük játszani. 

5. Cavalier King Charles spániel

Nagy barna szemeinek köszönhetően egy igazán ellenállhatatlan kutyus. Ideális családi kutya, a gyerekekkel jól kijön. Tisztán és őszintén szereti gazdáit. Apró termetének köszönhetően a legkisebb gyerekekkel is nagyon jól eljátszik. 

Ezen az öt kutyafajtán kívül természetesen számos olyan házőrző van még, amely jól kijön a gyerekekkel. Neked milyen tapasztalataid vannak, melyik az a négylábú, akit bátran ajánlanál gyerekes családoknak?

családbarát

Nézd meg ezt is!

Epres-áfonyás pite

Epres-áfonyás pite mascarpone krémmel

Az epres-áfonyás pite egy tökéletes nyári desszert, amely friss gyümölcsök zamatos ízével kápráztat el. Ez …