Főoldal / Csináld magad / Profi tökfaragó tippek kezdőknek! Nyűgözd le gyermekeid ezekkel az egyszerű technikákkal!
tökfaragó

Profi tökfaragó tippek kezdőknek! Nyűgözd le gyermekeid ezekkel az egyszerű technikákkal!

Ha eljön az ősz közeledik az Amerikában jól ismert, de már itthon is egyre népszerűbb, Halloween . Általában október 31. vagy november 1. az a nap, amikor az emberek különféle programokkal teszik színesebbé ezt az ünnepet.

Az egyik legnépszerűbb a tökfaragás, amely során félelmetes, de akár vicces lámpásokat is készíthetsz. Most mutatunk néhány szuper tippet!

Menj biztosra, csak fess!

Ha még nem vagy elég magabiztos vagy kicsikkel dolgozol, akkor lehet jobb, ha a faragás helyett inkább csak kifested a tököt. Az elkészítési folyamat így is hihetetlenül izgalmassá tehető, a siker pedig szinte garantált. Nézd csak, milyen jópofa tökök készíthetők!

tökfaragó

Elő a kiegészítőkkel!

Ha nem elégedsz meg a festéssel, különböző díszeket is helyezhetsz a tökökre. Bátran kísérletezhetsz különböző frizurákkal vagy sapkákkal.

Ragadj kést, és faragj!

Ha a poronty már nem is olyan aprócska, akkor jöhet a faragás! Mutatjuk, hogyan!

Első körben szerezd be a hozzávalókat: nagy tök, éles kés, alkoholos filc, teamécses, nagy kanál.

Majd a tököt töröld szárazra papírtörlővel. Rajzolj filctollal mintákat a tökre, amik mentén majd haladhatsz a vágásnál. Ha ez megvan, vágd ki a tök tetejét és szedd ki belőle a magokat, illetve a húsát egy nagy kanál segítségével. 

Egy éles, vékony pengéjű késsel vájd ki a mintákat, amiket felrajzoltál. Nagyon figyelj arra, ha gyerekkel készíted, mindenképp te vágd ki!

Ha a következő években már jobban megy a faragás, készíthetsz olyan tököt is, aminek a héját csak részben vágod ki, elérve ezzel a 3D hatást.

A legvégén csak bele kell helyezni a mécseseket a tök belsejébe, visszatenni a tetejét és már láthatod is a csodás formákat, amiket kifaragtál. Vidd ki estére a teraszra vagy a kertbe, hogy mások is láthassák a csodás alkotást!

Ha a tököt nem csak faragni, fogyasztani is szeretitek, készíts néhány mennyei fogást! >>> https://praktikushaziasszonyok.hu/sutes-fozes/pompas-falatok-sutotokbol/

Nézd meg ezt is!

Málnás jégkrém

Frissítő nyári élvezet: Kókuszos málnás jégkrém

Azok számára, akik imádják a könnyű, frissítő desszerteket a forró nyári napokon, a kókuszos málnás …